FERDIG I BAHRAIN-MERIDA: Rohan Dennis' kontrakt med laget har blitt terminert. Nå skal Team Ineos lede an i jakten på den ferske verdensmesteren. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

Bahrain-Merida sparker Dennis

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 29.09.19 16:30

Del på    

Tempoverdensmesterens kontrakt terminert.

(procycling.no): Etter en turbulent sesong kom endelig forløsningen for Rohan Dennis onsdag, da han tok en overlegen seier på VM-tempoen i Yorkshire.

Australieren sto brått av Tour de France midt på den 12. etappen og at det var en pågående konflikt med hans arbeidsgiver Bahrain-Merida ble åpenbar, i alt kaoset som oppsto i etterkant.

Tempospesialisten hadde visstnok vært særdeles misfornøyd med utstyret laget leverte og sto altså av dagen før rittets eneste individuelle tempoetappe i Pau. Siden Tour-exiten syklet han ikke et eneste ritt, men tilbrakte tiden hjemme og ladet opp til verdensmesterskapet.

Under VM-tempoen syklet han på en helsvart BMC Timemachine TT uten logoer og ikke lagets Merida Time Warp TT. Da han ble spurt om hva arbeidsgiveren tenkte om det svarte han kryptisk med «det får dere spør dem om».

(artikkelen fortsetter under)

Dansk sjokkgull i Yorkshire

På VM-fellesstarten søndag gjorde 29-åringen en solid innsats for Australia, da han satt og tauet feltet inntil de lokale rundene i Harrogate, hvor han sto av rittet. Minutter etter at Mads Pedersen hadde spurtet inn til VM-gull sendte Bahrain-Merida ut en pressemelding, hvor de kunngjorde at Dennis er sparket fra laget.

– Laget terminerte kontrakten sin med Mr Dennis den 13. september 2019. Terminasjonen ble ikke gjort offentlig kjent for å tillate Mr Dennis en uforstyrret oppkjøring til den individuelle tempoen i VM 2019.

– Mr Dennis har varslet UCIs voldgiftskomite. Ingen ytterligere kommentater vil bli gitt på dette tidspunktet.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med:

Les også disse