RETUR TIL NICE: Paris-Nice har laget spektakulære ritt de siste årene. Nå kommer også Tour de France-sirkuset innom byen. Her duellerer Nacer Bouhanni, Niccolo Bonifazio og Michael Matthews om seieren under en etappe i 2016. Foto: LC (©TDWSport.com)

Danskene må vente: Tour de France blir i hjemlandet i 2020

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 12.03.18 11:03

Del på    

Nice overtar stafettpinnen etter Brüssel.

(procycling.no): Danmark har mobilisert kraftig for å arrangere Tour de France-starten i 2020 og 2021. Nå vet vi – ikke veldig overraskende, at det danske folk må vente minimum til 2021 får de kan presse seg inn i sykkeldraktene.

Danske medier: – Så mye koster Tour de France-festen

Etter at Le Tour markerer at det er 50 år siden Eddy Merckx tok sin første ledertrøye i rittet i 2019, vender treukersrittet hjem til Nice den påfølgende sommeren.

Nyheten kunne Tour de France-sjefen, Christian Prudhomme, slippe dagen etter avslutningen av etapperittet Paris-Nice.

Utsatt for terror for to år siden

Byen ved Côte d’Azur har alltid vært viktig for Tour de France, og arrangementet vil også ha alvor i seg etter terrorangrepet mot strandpromenaden ‘Promenade des Anglais’ på nasjonaldagen (den 14. juli) for snart to år siden, da 80 personer mistet livet.

Den eneste gangen Nice har stått for Gran Départ tidligere, var tilbake i 1981. I 2019 vil Tour de France-sirkuset innta byen lørdag 27. juni. For sju år siden startet Tour de France på Korsika, og den gangen tok Nice imot hovedfeltet når det vendte tilbake til fastlandet og arrangerte lagtempo i bygatene.

– Vi tok imot 100-årsutgaven av rittet i 2013, og hadde nesten 100 000 tilskuere i våre gater. Dette er steg videre på veien som styrker mitt ønske om å gjøre Nice til en viktig by når det kommer til å huse store idrettsarrangementer, uttaler Nice-ordfører, Christian Estrosi.

Spektakulære sykkelløp

I etterkant av anslaget mot Promenade des Anglais i 2016, valgte man å flytte sykkel-EM bort fra byen og til Plumelec, der Peter Sagan ble den første mesteren etter at mesterskapet innlemmet eliteklassen på herre- og damesiden.

Les også: Solér vant etter sekunddrama

Søndag vant Marc Solér en heseblesende seier i Paris-Nice-sammendraget, etter til slutt å ha fire sekunder å gå på i duellen mot Simon Yates (Mitchelton-Scott). Å designe løyper i området som gir spenning inn til siste tråkk har blitt et varemerke hos arrangøren:

– De siste utgavene av Paris-Nice (inkludert den som ble avsluttet i går) har vist oss at variasjonen i landskapet i denne regionen kan brukes til å lage løyper som passer de angrepsvillige og gir spennende dueller. Det er nettopp det vi ønsker å gi Tour de France i 2020. I Nice-området vet vi at hovedfeltet og de respektive lags støtteapparater vil nyte godt av vennlighet og entusiasme for sykkelsporten i nær en uke til omme, sier Christian Prudhomme i en pressemelding.

PS: procycling.no har tidligere avslørt at Statoil har lekt med tanken på å få Tour de France til Norge i 2021. I så fall kjemper de trolig mot både Danmark og Storbritannia. Les mer om det her!

Tagget med: , , , ,

Les også disse