Prøv Procycling Pluss idag

TILBAKE I TRENING: Jan Bakelants trener igjen og nærmer seg comeback, men slet med sittestillingen. Årsaken var nok noe overraskende. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

Har blitt en centimeter kortere etter skrekkvelt

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 31.01.18 20:39

Del på    

Bakelants måtte endre sittestilling på sykkelen.

(procycling.no): Under fjorårets Il Lombardia endte en flere ryttere opp i en ravine. Under nedkjørselen fra Muro di Sormano de tatt på sengen av en krapp og uoversiktlig sving, og de endte opp med å kollidere inn i rekkverket, før du stupte videre ned i ravinen.

Quick-Step Floors-rytter Laurens De Plus’ sin dramatiske velt ble fanget av TV-kameraene (se video under), men verst gikk det utover AG2r-rytter Jan Bakelants.

Det brutale sammenstøtet med rekkverket og ravinen førte til fire brukne ryggvirvler og syv brukne ribbein, og stilte spørsmålstegn ved om karrieren kunne fortsette.

(artikkelen fortsetter under)

– Legene har troen, men det kan selvsagt ikke garantere at det blir 100 prosent igjen, fortalte han til Sporza i desember.

Nå går det imidlertid langt bedre med belgieren, som er tilbake i trening. Med titaniumskruer i ryggen vil han etter planen returnere til konkurranse i Volta a Catalunya i slutten av mars, før skruene taes ut i april.

LES OGSÅ: Bakelants frykter karrieren kan være over etter skrekkvelt i Lombardia

På sin Instagram-konto delte han onsdag et bilde fra den belgiske sykkeltilpasningslabben til Energy Lab, hvor han kunne fortelle at som følge av velten i Il Lombardia i oktober, har han blitt én centimeter kortere, enn han var tidligere.

– Viktig dag i går, da jeg dro til Energy Lab for sykkeltilpasning. Siden krasjen min har jeg følt at den gamle posisjonen min ikke gjorde susen lengre. Det viser seg at jeg har blitt en centimeter kortere grunnet flere frakturer.

Videre kan han fortelle at han nå har funnet en posisjon som igjen gjør det komfortabelt å tilbringe tid på sykkelen.

Tagget med: , , , ,

Les også disse