Prøv Procycling Pluss idag

OPTIMIST: Jan Bakelants håper å komme tilbake på samme nivå etter skrekkskaden i Il Lombardia. Foto: Tim De Waele

Bakelants frykter karrieren kan være over etter skrekkvelt i Lombardia

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 23.10.17 17:47

Del på    

– Legene kan ikke garantere at jeg kommer tilbake.

(procycling.no): Jan Bakelants gikk ned i samme sving som Laurens De Plus i Il Lombardia tidligere i måneden, og Ag2r-rytteren har tilbragt tiden på sykehuset frem til nå nylig.

Nå er han skrevet ut fra sykehuset etter å ha gjennomført de nødvendige operasjonene. Etter velten satt belgieren igjen med brudd i syv ribbein, samt fire brudd i ryggen fordelt på øvre halvdel og korsryggen.

Se De Plus velte i samme sving som Bakelants her: Skrekkvelt i Il Lombardia

Om en måneds tid vil den offensive rytteren få vite om operasjonene har vært vellykkede eller ikke. Hvis det har gått bra, vil han mest sannsynlig kunne konkurrere igjen.

– Legene har troen, men det kan selvsagt ikke garantere at det blir 100 prosent igjen. Nå håper jeg at kroppen min restituerer seg. Bare da kan jeg tenke på om jeg kan komme opp på mitt gamle nivå igjen, sa Bakelants til Sporza denne helgen.

De Plus sitt fall ble fanget opp av TV-kameraene, men også Bakelants og Simon Petilli gikk over gjerdet samme sted.

Påkjørt etter velten

Bakelants landet med ryggen på en stein og skjønte umiddelbart at det var en alvorlig skade.

– Jeg falt seks eller syv meter ned og landet på ryggen på en stein. Jeg følte jeg ikke kunne stå oppreist, men jeg kunne fortsatt bevege beina mine, og det gjorde at jeg følte meg noe bedre.

Til tross for at skadene hans er potensielt karrieretruende, innser også 31-åringen at det fort kunne gått mye verre. Da han hadde blitt fraktet opp på veien igjen, var Bakelants dog ytterligere uheldig.

– Jeg tror jeg kan si at jeg var heldig at ingenting mer alvorlig skjedde etter velten. Alle forholdene var lagt til rette for at det kunne gått verre. Da jeg var tilbake på veien igjen, mistet noen kontroll over scooteren sin, troende over at de hadde satt den i nøytral. I stedet kjørte han over beinet mitt, sier Bakelants.

– Jeg var også overrasket over at det ikke var noen helikoptere, slik at evakueringen måtte bli gjort i ambulanse. Jeg var veldig bekymret. Jeg var i sjokk og hadde store smerter, og måtte fortsatt gjøre en lang utforkjøring i ambulansen. Det tok lang tid.

 

Tagget med: , , ,

Les også disse