TRIUMFERTE: Sep Vanmarcke vant selv en etappe, men kaller Nordhaugs manøver på etappen mot Lillehammer for merkelig. Foto: Kristoffer Øverli Andersen (PROCYCLING.NO)

Cannondale med sitt beste klassiker-mannskap til Norge

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 9.05.17 21:32

Del på    

Bruttotroppene til den syvende utgaven av Tour of Norway er klare.

(procycling.no): På selveste 17. mai går starten i Hønefoss, for det som blir den syvende utgaven av Tour of Norway. Fem dager senere avsluttes rittet med en 155 kilometer lang etappe med målgang ved operahuset i Oslo.

Tirsdag ble bruttotroppene til de 21 lagene som stiller til start sluppet.

Edvald Boasson Hagen stiller til start for Dimension Data. Rudsbygdingen vant sammenlagt i både 2012 og 2013, men på sine to siste forsøk har han endt på andreplass. I fjor ble han slått av Pieter Weening. Nederlenderen fra Roompot-Nederlandse Loterij er tilbake for å jakte en ny sammenlagtseier på norsk asfalt.

Både Boasson Hagen og Weening vil få motstand fra et bunnsolid Cannondale-Drapac-mannskap. Det amerikanske laget har med seg Sep Vanmarkce, som vant den tredje etappen i 2014, til Norge. Belgieren får med seg tredjemann fra årets Paris-Roubaix, Sebastian Langeveld, og nederlenderen som tok fjerdeplassen i Flandern rundt, Dylan van Baarle.

Orica-Scott stiller med både Simon Gerrans og en formsterk Michael Albasini, mens Dylan Groenewegen blir et farlig kort i spurtene for LottoNL-Jumbo. Nederlenderen vil få god hjelp fra Amund Grøndahl Jansen, som også skal sykle Tour of Norway. WorldTour-laget med de gule trøyene tar også med seg tidligere verdensmester i cyclocross, Lars Boom, til starten i Hønefoss.

Den regjerende cyclocross-mesteren er også med. Wout Van Aert kommer sammen med Veranda’s Willems-Crelan-laget.

Lars Petter Nordhaug har en tredjeplass fra 2012 som sitt beste resultat i rittet. Kanskje klarer Aqua Blue Sport-rytteren å forbedre sin bestenotering når det nystartede irske laget reiser til Norge.

Fem WorldTour-lag, ti prokontinentallag og seks kontinentallag er med i Tour of Norway 2017.

Les også:

Tagget med: , , ,

Les også disse