Prøv Procycling Pluss idag

SMILET TILBAKE: Kristoffer Halvorsen innrømmer at han fikk seg en knekk etter flere velt og sykdom som ikke slapp taket i starten av sesongen. FOTO: Jarle Fredagsvik

SMILET TILBAKE: Kristoffer Halvorsen innrømmer at han fikk seg en knekk etter flere velt og sykdom som ikke slapp taket i starten av sesongen. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no

Verdensmester Halvorsen langt nede etter «krisestart» på sesongen: - Du får deg noen på trynet

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 9.05.17 17:45

Del på    

Klargjort for Tour of Norway i siste liten.

HØVIK (procycling.no): På halen av feltet i De Panne var vår foreløpig siste observasjon av Kristoffer Halvorsen i konkurranse.

Det er ikke et sted man ønsker å befinne seg, og aller minst gjelder det fjorårets komet i norsk sykkelsport.

Mens 2016-sesongen ble avsluttet spektakulært med verdensmestertittel i U23-klassen i Qatar, opplevde Halvorsen blant annet å bli sistemann i mål under Gent-Wevelgem et snaut halvår senere.

Det harmonerte dårlig med forventningene han hadde til enge prestasjoner. Et stykke inn i den viktige sykkelmåneden mai, ser Halvorsen oss rett inn i øynene mens han leverer følgende brutale karakteristikk av sykkelåret så langt:

– Egentlig har jeg hatt en krisestart på sesongen, sier Halvorsen til procycling.no og begrunner:

– De tre-fire første løpene kjørte vi veldig bra som lag, men jeg satt aldri igjen med godfølelsen etterpå. Når du går over målstreken som vinner (han vant Handzame Classic i mars) da er du glad og sånn. Men heller ikke der satt jeg igjen med godfølelsen. Laget kjørte veldig bra, det var et hardt ritt og vi satt alltid med i første vifte og preget det som skjedde, oppsummerer han.

Likevel stemte altså ikke ting.

Samling på bunn

Godfølelsen skulle også la vente på seg. Som flere andre Joker Icopal-ryttere, gikk han ned med sykdom i etterkant av 1.1-rittet.

Deretter tvang han seg igjennom den nevnte U23-utgaven i Gent – før det ble satt strek over duellene mot Alexander Kristoff i De Panne.

Da det gikk opp for ham at både Flandern rundt (U23) og Tour de Bretagne også var utenfor rekkevidde, begynte en del negative tanker å ta bolig i toppetasjen.

– Til slutt følte jeg at jeg måtte ta et par skritt tilbake og heller bruke litt tid på å komme tilbake. Jeg anså første del av 2017-sesongen kanskje den viktigste perioden av året, og jeg endte opp med å få noen på trynet. Jeg gikk kanskje ut ifra at jeg kom til å vinne litt mer, men så ble det en kjedelig periode i stedet. Jeg tok det ganske tungt og trengte å nullstille meg.

– Fortsatt vondt etter krasj i Lillers

Den vanligvis så blide sørlendingen gikk ned i velt både under sesongpremieren i Lillers og i det påfølgende Nokere Koerse.

At han likevel gikk fram og vant Handzame Classic, sier litt om hva som bor i rytteren. Nå innrømmer han at den første velten nok var mer alvorlig enn han først ville innrømme.

– Lillers var definitivt verst av dem. Jeg kjenner det ennå i ribbeina hvis jeg bøyer meg litt framover.

Sportsdirektør Gino Van Oudenhove følgende om sesongstarten til den regjerende U23-verdensmesteren:

– Kristoffer gir lite uttrykk for at ting ikke er helt som de skal. Han spiller litt kul og håper at han skal takle det aller meste. Han hadde en ekstrem sesong i fjor, og håpet nok at det skulle fortsette denne sesongen. Han har nok vært litt utålmodig, men det er ikke lett å unngå det når man har vunnet GP Isbergues og U23-VM året i forveien. Vi har forsøkt å snakke med ham og skjerme ham, men det var nok et sprik i våre forventninger til ham i starten av sesongen og det presset han la på seg selv, forklarer belgieren.

– Dersom han har lyst, er han med

Først denne uka har 21-åringen blitt klargjort for deltakelse i Tour of Norway.

Plassen hans har vært «touch and go» de siste ukene.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

KLAR TIL START: Først tirsdag ble Kristoffer Halvorsen klargjort til Tour of Norway. 21-åringen har slitt med både kneproblemer, velt og sykdom i løpet av årets første kvartal. Nå er han endelig tilbake. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no

– Dersom Kristoffer har lyst til sykle, er han med og kjører Tour of Norway, sier daglig leder i Interspons, Birger Hungerholdt kategorisk.

Joker Icopal lar Markus Hoelgaard stå over etapperittet mellom 17.-21. mai – og setter ham inn på laget igjen foran Tour des Fjords. Dit skal ikke Halvorsen, mens det også er klart at Carl Fredrik Hagen (andremann under både Ringerike Grand Prix og Sundvolden GP kun sykler Tour of Norway).

Usikker på egen form

2017-utgaven av Tour of Norway inneholder noen få muligheter for spurterne, men de mulighetene vil trolig også dukke opp etter relativt krevende etapper.

– Første etappe med målgang i Asker kan være en mulighet, men det blir nok en tøffere affære enn mange tror. I Brumunddal venter en avslutning dels i nedover bakke, så her tror jeg på massespurt selv om det er noen bakker på sisterunden. Lillehammer blir for tøff, mens Sarpsborg bør være håndterbart for en spurt. På den siste etappen med målgang i Oslo tror ikke jeg store gruppa kommer inn til mål, men eksperter har som kjent en tendens til å ta feil, påpeker Hungerholdt.

Halvorsen innrømmer at han er litt usikker på egen form etter at lagkameratene blant annet brukte slutten av april på å tømme lagrene helt under et knalltøft Tour de Bretagne.

På tross av dette sier og sportsdirektør Van Oudenhove at han gjerne vil se Halvorsen i aksjon under neste ukes Tour of Norway.

– Dersom en rytter som Halvorsen er frisk og har lyst til å kjøre, da lar du ham ikke bli hjemme.. Kristoffer er en prioritert rytter hos oss. Det som kommer i etterkant av dette, om han skulle lykkes eller ikke, må vi som lag ta konsekvensen av. Det viktigste akkurat nå er at han får kjørt noen løp, og at han ser på en eventuell etappeseier som en ren bonus. Selv om han ikke er helt i toppform, har han egenskaper som gjør at han hever seg veldig når det virkelig gjelder, sier Van Oudenhove.

Joker Icopal-rytteren er klar på at han skal slå hardt tilbake – og planen er selvsagt å forsvare U23-tittelen under VM i Bergen i september:

– Målet nå er å være i god form til NM, og det prosjektet starter via Tour of Norway og Ronde de l´Oise når den tid kommer. Heldigvis er det mange løp igjen å gjøre det godt under, påpeker sørlendingen.

PS: Tour of Norway sykles fra 17.-21. mai. Første etappe går mellom Hønefoss og Asker.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse