SLITER: Krister Hagen er plaget av en kneskade om dagen og mister trolig Tour of Norway. Her avbildet før start i Ringerike GP. FOTO: procycling.no

Coop mister trolig viktig mann i Tour of Norway

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 8.05.17 13:25

Del på    

– Kjedelig at skade ødelegger.

(procycling.no): Den prestisjefylte grand prix-helgen med Sundvolden og Ringerike gikk ikke som håpet for Krister Hagen og kontrastene til fjorårets utgaver var store for Team Coop-rytteren.

Mens 28-åringen bokførte seg en oppløftende 2.plass i Ringerike GP i 2016, avsluttet Hagen denne helgen med to DNF (ikke fullført). I lørdagens Sundvolden GP sto han av etter velt. Søndagens ritt på Ringerike var det overveldende knesmerter som sørget for at Hagen ikke kom til mål.

– Kneskaden har pågått i en måned nå og det blir bare verre og verre. Jeg har vært på sjekk diverse steder. Men de finner ikke helt ut av hva som er galt, sier Hagen til procycling.no mandag.

Dagen bruker han til en times rolig trening og flere undersøkelser av det vonde kneet. Denne gang hos en ryggspesialist, for å undersøke om sittestillingen kan ha frembrakt ubehaget.

– Noen mener det skyldes en betennelse i fettputer under kneet eller overbelastning på kapillærer. Jeg vet ikke. Det kan være på grunn av en velt jeg hadde i slutten av mars også, sier Hagen – som har vært til undersøkelse hos fysioterapeut, kiropraktor og treneren Stein Ørn.

– Mister Tour of Norway

Hagen trodde han var på bedringens vei da han syklet en rekke ritt i Danmark i slutten av april. Den sterke rouleur’en fra Kristiansand var med på notene i GP Viborg og ble nummer sju. Men i Skive Løbet var smertene tilbake og Hagen måtte bryte.

Skaden betyr at Team Coop mister en viktig mann før et av sesongens store høydepunkt, Tour of Norway (17-21-mai).

– Jeg står nok over Tour of Norway. Jeg tar det som en bonus hvis jeg blir klar og håper heller å bli bra til Tour des Fjords. Man må ta dette seriøst og det kan ta lang tid å bli frisk. Jeg håper å være OK nok til å kjøre Tour des Fjords.

– Det er kjedelig at skader skal ødelegge for meg, etter en god vinter og bra sesonginnledning.

Optimistiske Coop

Et lyspunkt for Team Coop denne helgen var August Jensen som ble nummer fire i Ringerike GP, og Øivind Lukkedahl som tok åttendeplass i Sundvolden GP. Laget hadde også svenske Philippe Lindau langt fremme i finalen søndag.

Fredrik Strand Galta har dessuten vist lovende takter denne sesongen, og selv om siddisen veltet i Sunvolden og måtte stå over Ringerike, trente han to timer søndag og bør være klar til Tour of Norway om en drøy uke.

– Gutta gjør en bra jobb og vi er fint fornøyd med fjerdeplassen, selv om gjerne skulle ha tatt en plass på pallen. Vi var litt redusert allerede fra start, da Fredrik S. Galta ikke ble klar etter velten i går. Samtidig sliter Gustav Höög og Krister Hagen med litt småproblemer. Men alle gjør en god jobb så lenge de kunne, sier sportsdirektør Olav Alexander Benjaminsen.

– Flere av rytterne viser god fysisk form. Særlig Philip, Øivind og August ser skarpe ut og er hvor de skal være. Vi er selvfølgelig litt uheldige med velten til Fredrik, men vi må se hvordan det går de neste dagene, avslutter Benjaminsen.

Tagget med: ,

Les også disse