DEPPER IKKE: Kristoffer Halvorsen setter seg i løpet av de neste dagene på flyet tilbake til Europa. FOTO: Team Sky

– Har krasjet tusen ganger før, og kommer til å krasje tusen ganger til. Slik er sykling.

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 14.01.18 17:03

Del på    

Halvorsen ved godt mot etter å ha krasjet ut av proffdebuten.

Kristoffer Halvorsen var på vei til å vise seg godt fram i sitt første ritt for Team Sky i People’s Choice Classic. Til tross for at Sky-opptrekket ble noe stykket opp av et én av Halvorsens opptrekkere mistet kjedet én kilometer før mål, kom sørlendingen inn på oppløpet i Adelaide i brukbar posisjon.

– Litt bakpå, men jeg visste at det var side-mot, så det var greit. Jeg har gode bein og god fart, men så skjærer han ene Sunweb-rytteren (Phil Bauhaus) til høyre. Når jeg kommer bakfra, har jeg ikke så mye annet valg enn å krasje. Det er veldig kjedelig det. Det er ikke så mye mer å si om det.

Velten resulterte i et brudd i hånda.

– Det er beinet bak langfingeren som har knekt, og som også har forskjøvet seg. Jeg må operere også. Planen nå er å fly til Manchester så fort som mulig og operere der, og så bli frisk så fort som mulig.

Fremdeles er ikke reisen hjem til Europa endelig klar, men Halvorsen ser for seg en hjemreise i løpet av de to neste dagene.

Ved godt mot

Med bruddet i hånda blir det ikke noe Tour Down Under, og ei heller noen opptreden i Cadel Evans Great Ocean Race. Til tross for at proffdebuten ble av det kjedelige slaget, depper ikke 21-åringen av den grunn.

– Jeg har krasjet tusen ganger tidligere, og kommer sikkert til å krasje tusen ganger til. Slik er bare sykling. Det er veldig kjedelig, men nå sitter jeg her i senga og spiser. Jeg får ikke gjort noe med det nå, det er bare å vente til det gror.

Det neste rittet på sesongplanen til Halvorsen er i utgangspunktet enten Ruta del Sol eller Volta ao Algarve i midten av februar. Foreløpig er det ikke klart hvor lenge sørlendingen blir utenfor konkurranse, men han regner med at det blir noen forskyvninger på det videre sesongopplegget.

Halvorsen fremstår nærmest som en veteran på telefonen fra hotellsenga i Adelaide, og har en rolig og balansert tilnærming til skaden.

– Du kan få gjort mye i treningsarbeidet, det er bare hånda som er knekket. Du kan jo sykle på rulla, trene styrke og lignende. Du faller ikke så mye i form i hvert fall. Jeg tror det skal gå veldig greit, men det viktigste er at bruddet gror riktig. Det er litt viktig for følsomheten i fingrene og slikt. Så får vi ta det litt som det kommer. Jeg skal i hvert fall ikke stresse noe særlig, sier han avslutningsvis.

Tagget med: ,

Les også disse