FERDIG: Daniel Hoelgaard krasjet ut av Tour Down Under på første etappen. Her avbildet i forbindelse med Paris-Roubaix. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no

Hoelgaard ute av Tour Down Under etter velt

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 16.01.18 13:40

Del på    

– En liten operasjon i morgen for å bli lappet skikkelig sammen igjen, sier Hoelgaard.

(procycling.no) Daniel Hoelgaard fikk på ingen måte en drømmeåpning på sesongen natt til tirsdag norsk tid. På den første etappen i Tour Down Under krasjet den norske FDJ-spurteren i siste sving 300 meter før mål. Kraftig forslått ble 24-åringen fraktet til sykehus.

– Daniel gikk ned i en slak venstre sving 300 meter fra mål. Han skulle passere på utsiden, men fikk kontakt med hjulet foran, sier FDJs sportsdirektør Jussi Veikkanen.

– Han har smerter i skulderen, kragebeinet og albuen, men det er ingenting som er brukket. Det var et sjokk og hjelmen hans ble knust. Han må tilbringe kvelden på sykehus og ryggen skal undersøkes nærmere. Det er et sikkerhetstiltak som er vanlig protokoll her i Australia. Deretter får han vasket sårene sine og blir transportert tilbake til hotellet.

FDJ melder at Hoelgaard ikke kom seg tilbake på sykkelen etter fallet og er dermed ute av årets Tour Down Under.

– Det går greit, en del stygge sår, men et lite mirakel at ingenting er brukket. Skal ha en liten operasjon i morgen for å bli lappet skikkelig sammen igjen, sier Hoelgaard i en melding til procycling.no.

Hoelgaards premature exit kommer bare 24 timer etter at Kristoffer Halvorsen krasjet ut av sin Team Sky-debut i People’s Choice Classic.

– Det er trist å miste en rytter. Han kom seg ikke tilbake på sykkelen og ble fraktet bort i ambulanse. Arrangørene tar ingen sjanser. Dette var hans første ritt i Australia og første gang han syklet sammen med Antoine Duchense. To kilometer fra mål mistet de hverandre. Det er synd. Hadde spurteren fulgt sin lagkamerat hadde han ikke veltet og han hadde havnet blant de ti beste på etappen. Men det er alltid lett å si i etterkant, sier den finske sportsdirektøren til det franske WorldTour-laget.

Etappen ble vunnet av den tyske spurtveteranen André Greipel (Lotto Soudal), med Caleb Ewan (Mitchelton-SCOTT) og regjerende verdensmester Peter Sagan (Bora-hansgrohe) på plassene bak.

­– Målet vårt denne uken er en god sammenlagtplassering for Georg Preidler. I dag fikk han hjelp av Steve Morabito og Matthieu Ladagnous. Davide Cimolai er ikke i bra form ennå, vi forventet ikke at han skulle spurte. Han fikk jobben med å posisjonere lagets ryttere før finalen, avslutter Veikkanen.

Tagget med: ,

Les også disse