Prøv Procycling Pluss idag

FØLER SEG KLAR: Edvald Boasson Hagen viste både rå styrke og svakhetstegn da Tirreno-Adriatico ble avsluttet med en tempoetappe tirsdag. Nå venter vårklassikerne. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

FØLER SEG KLAR: Edvald Boasson Hagen viste både rå styrke og svakhetstegn da Tirreno-Adriatico ble avsluttet med en tempoetappe tirsdag. Nå venter vårklassikerne. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Boasson Hagen: – Beina ville ikke mer

Per Møller Pettersen
Tips meg @mollerpee

Publisert 16.03.16 08:41

Del på    

Men «temposprekk» bekymrer ikke før vårklassikerne.

(procycling.no). Greg van Avermaet og Peter Sagan utkjempet en uhyre tett duell om sammenlagtseieren på den avsluttende tempoen i Tirreno-Adriatico.

Noen minutter før de to rivalene tråkket mot mål for harde livet, hadde Edvald Boasson Hagen syklet den drøye mila på en sterk tid.

Prestasjonen så en stund ut til å kunne gi et etapperesultat helt i toppen.

Les mer: Cavendish tror på Edvald i Sanremo

Men da Boasson Hagen skulle legge siste hånd på verket mot slutten, hadde han svidd av for mye av kreftene sine.

– Det føltes helt greit. Det ble ikke noen plassering helt i toppen, men det ble i alle fall topp ti. Det gikk ikke fullt så bra på de siste to kilometerne, så jeg tapte en del der. Jeg gikk vel på en liten sprekk, forklarer Boasson Hagen til procycling.no.

Var nærmest vinneren

Underveis satte den norske Dimension Data-profilen nest beste tid på passeringen ved 4,4 kilometer. Der var han bare seks sekunder bak den etter hvert suverene vinneren Fabian Cancellara.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

I EGEN KLASSE: Fabian Cancellara viser fryktinngytende form. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Superstjernen fra Trek-Segafredo fullførte på 11.08 minutter. Sveitseren hadde hele 13 sekunder ned til andremann, Johan Le Bon fra FDJ, da alle var i mål.

Boasson Hagens 11.27 holdt til å bli sjuende beste rytter på siste dag. I sammendraget klatret han sju plasseringer og endte som nummer 17.

Les mer: Kristoff brøt for å forberede seg til Milano-Sanremo

Foruten sekundene som rant bort på den siste femtedelen, tror Boasson Hagen at tapte noe tid til Cancellara i motvinden som preget deler av løypa. Der var likevel ikke tvil om at det var avslutningen det manglet mest på.

Med rundt fire sekunder sterkere tid kunne Boasson Hagen ha snytt Tony Martin for tredjeplassen.

– Beina ville ikke mer på de siste to kilometerne. Det er vanskelig å taime det hundre prosent riktig. Da skjer det sånne ting noen ganger.

Ikke urolig

Boasson Hagen føler seg likevel i god form før neste helgs Milano-Sanremo. Noen rolige dager i Italia venter nå på 28-åringen i opptakten til det første av vårens store endagsritt.

Lørdag stiller han på start igjen i «La Primavera», som Milano-Sanremo gjerne kalles, med ambisjoner å hevde seg helt øverst på resultatene.

Les mer: Han kan bli en farlig Kristoff-utfordrer

Som en oppkjøring til vårklassikerne har Tirreno-Adriatico fungert omtrent som Boasson Hagen hadde sett for seg.

– Jeg har følt med ok gjennom uka. Jeg fikk en tredjeplass på den ene etappen. Det kunne kanskje vært enda bedre, men jeg føler i hvert fall at jeg har god form inne, forsikrer et av Norges to store håp i den første monumentklassikeren for året.

Fra før er tiendeplassen i fjor det beste resultatet hans i Sanremo. Men med tre seirer i beltet allerede i 2016, har Boasson Hagen vist at han forutsetningene for å plassere seg enda høyere.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse