Prøv Procycling Pluss idag

PERLEVENNER: Edvald Boasson Hagen og Mark Cavendish har fått en bra start på året under Tour of Qatar. At de to skulle kjempe om ledertrøya, var kanskje ikke helt etter planen - men etter torsdagens punkteringer, ser det nå ut til at Cavendish stikker av med den. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

SENDER BALLEN VIDERE: Edvald Boasson Hagen er en vinnerkandidat i Milano-Sanremo, mener Mark Cavendish (bak). Dette bildet er fra Tour of Qatar. Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com

Cavendish tror på Edvald i Sanremo

Per Møller Pettersen
Tips meg @mollerpee

Publisert 15.03.16 18:35

Del på    

Viste til nordmannen da han ble spurt om formen.

Mens Edvald Boasson Hagen syklet inn til sjuendeplass på tempoetappen som sluttførte Tirreno-Adriatico, var lagkompisen Mark Cavendish som en parentes å regne i samme ritt.

Det er ikke spesielt oppløftende før kommende helgs Milano-Sanremo. Etter målpassering tirsdag luftet 30-åringen noen tanker om sjansene til å gjenskape triumfen hans fra 2009 i klassikermonumentet.

Boasson Hagen: – Beina ville ikke mer

– Alle som starter håper på et godt resultat. Jeg får se hvordan det går. Vi har en sterk kandidat i Edvald. Laget er ikke tatt ut ennå, men med de alternativene vi har, så blir laget veldig sterkt, uttalte Cav ifølge Cyclingnews.

Framhever laget
«Missilen» fra Isle of Man har tilsynelatende mer tro på sin norske Dimension Data-kollega enn seg selv i Sanremo.

Han påpeker at det sørafrikanske laget har vunnet den store vårklassikeren i Italia før, og har et sterkt nok lag til å gjøre det igjen. I 2013 sto Gerald Ciolek for en senasjonell triumf i Milano-Sanremo da laget syklet under navnet MTN-Qhubeka.

– Jeg vet ikke hvordan formen min er. Jeg har akkurat kommet tilbake fra banen. Tirreno-Adriatico er det første rittet mitt siden da, men vi har et sterkt lag, gjentok Cavendish.

Banesatsing
Han åpnet lovende i det italienske etapperittet mellom de to havene. Det ble en 15.-plass på prologen. Men den påfølgende rekka med resultater imponerte ingen. Heller ikke Cavendish selv.

Plasseringene 182, 171, 151, 43 og 67 svarer ikke til det sykkelpublikummet er vant med fra den kanten.

Cavendish har konsentrert seg mest om banesykling de siste ukene, i forbindelse med bane-VM i London tidligere i mars. Det ga avkastning i form av gullmedaljer til ham og kompanjongen Bradley Wiggins i øvelsen madison.

Trolig kommer Cav også til å satse på å vinne OL-medalje på bane i Rio de Janeiro til sommeren.

Tagget med: , ,

Les også disse