Prøv Procycling Pluss idag

USANNSYNLIG TRIO: Tirreno-Adriaticos tre beste, vinner Greg van Avermaet (midten), Peter Sagan (til venstre) og Bob Jungels. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

– Jeg hadde ikke engang drømt om dette

Per Møller Pettersen
Tips meg @mollerpee

Publisert 15.03.16 16:27

Del på    

Greg van Avermaet slo rivalen etter utrolig sekunddrama i Tirreno-Adriatico.

(procycling.no): Fabian Cancellara vant en lite overraskende seier på tempoetappen som avsluttet Tirreno-Adriatico.

Den rutinerte kraftkaren til Trek-Segafredo måtte likevel finne seg i å stå i skyggen av den utrolig jevne sekundstriden om sammenlagtseieren.

Den var det Greg van Avermaet som vant, med nesten forsvinnende liten tidsmargin etter snaut 20 timer og tre kvarter med sykling. BMCs belgiske klassikerspesialist vant nemlig etapperittet med ett sekund ned til Peter Sagan.

– Et sekund er ikke mye, men det var nok til å vinne rittet. Jeg visste det kom til å bli jevnt, og jeg er ikke den beste temporytteren, men jeg håpet å slå Sagan. Jeg er veldig glad for at det ene sekundet var på min side, sa Van Avermaet etter den nervepirrende duellen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

HER FÅR HAN BESKJEDEN: Greg van Avermaet gratuleres som vinner av Tirreno-Adriatico. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

– Jeg hadde ikke engang drømt om at jeg skulle vinne Tirreno-Adriatico, men jeg gjorde det, tilføyde 30-åringen.

Van Avermaet varsler at han nå ser videre til Milano-Sanremo med betydelig mer selvtillit.

• Les mer: Sekundstrid vil avgjøre Tirreno-Adriatico

Sagan, fjorårets verdensmester på fellesstart, har fortsatt ikke vunnet et ritt ikledt trøya med regnbuestripene. Publikumsfavoritten haddde derimot samlet med seg fire andreplasser i 2016 før Tirreno-avslutningen.

Sagan: – Ikke skuffet
Sagan la inn et skikkelig forsøk på sine 10,5 kilometer i kampen mot klokka. Men, som på mandagens siste fellesstartetappe, måtte Tinkoff-profilen se seg slått med minst mulig margin.

Van Avermaet holdt altså unna med dette ene sekundet. Det betydde enda en andreplass for Sagan. Trek-rytter Bob Jungels fullførte som nummer tre i sammendraget.

– Hvis du ser på resultatet, så er det lett å bli skuffet, men det er ikke jeg. Hvis det ikke hadde vært for den avlyste etappen, hadde jeg ikke vært med i seierskampen. Jeg gjorde mitt beste for å komme meg hit i denne posisjonen, og jeg gjorde så godt jeg kunne i dag også, oppsummerte Peter Sagan.

26-åringen synes derimot det var synd at han ikke fikk med seg etappeseirer fra Tirreno-Adriatico. Det har han klart før. Slovaken bedyrer at han nå gleder seg til vårklassikerne, og forsikrer at han tar med seg en god følelse fram mot dem.

På håret
Før start knyttet det seg mye spenning til om Sagan og Zdenek Stybar (Etixx-Quick Step) kunne stjele sammenlagtseieren fra Van Avermaet. Sagan kjempet seg i mål til 11.32, men Stybar fikk «hammeren» på den intense drøye mila i San Benedetto del Tronto. Sistnevnte falt til sjuendeplass totalt.

Van Avermaets ledelse på åtte sekunder til Sagan betydde derfor at han trengte 11.39 i mål.

Da belgieren krysset målstreken på akkurat den sluttida, ble triumfen kjapt bekreftet. Van Avermaet gikk til topps sammenlagt, for første gang i karrieren i et større etapperitt på verdenstouren.

• Les mer: Kongeetappen i Tirreno-Adriatico avlyst

Normalt sett skulle ingen av de nevnte ha reelle vinnersjanser sammenlagt i Tirreno-Adriatico. Men da søndagens kongeetappe ble avlyst på grunn av snø i fjellene, var plutselig ikke de tradisjonelle klatrerne like godt stilt i sammendraget.

Edvald foran verdensmesteren
Edvald Boasson Hagen leverte en tålig god tempo. Rittets enste gjenværende nordmann rullet i mål på sluttida 11.27, noe som holdt til en sjuendeplass på etappen.

Verdensmesteren på tempo fra 2015, Vasil Kiryjenka, fullførte for eksempel på sekundet bak.

Rudsbygdingen åpnet sterkt, og hadde bare Cancellara foran seg på mellomtida. Da 4,4 av de 10,5 flate kilometerne var gjort unna, skilte det seks sekunder opp til tempokanonen fra Sveits.

Boasson Hagen holdt ikke like høy fart på de siste seks kilometerne. I mål var avstanden opp til «Spartacus» 19 sekunder, og det norske håpet falt ned til sjuendeplassen.

Tagget med: , , , , , , , , ,

Les også disse