Prøv Procycling Pluss idag

KAN VELTE NORSK SØKNAD: Dersom danskene får arrangere Tour de France i 2021

KAN VELTE NORSK SØKNAD: Dersom danskene får arrangere Tour de France i 2021

Blåste Tour de France-nyhet via Twitter: «Touren starter i Danmark i 2021»

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 20.02.19 14:23

Del på    

Deretter slettet finansministeren tweeten sin.

(procycling.no): Danmark gløder etter at finansminister Kristian Jensen via Twitter annonserte at «Det nå endelig ble offisielt: Tour de France starter i Danmark i 2021».

Les også: Så mye koster den danske Tour de France-festen

Under lenket Jensen til en nyhetsartikkel fra Danmarks Radio. I følge franske Europe 1 skal artikkelen ha ledet videre inn til en YouTube-video der Christian Prudhomme uttaler:

– Det blir København for første gang i 2021. Det er møtet mellom verden største sykkelløp og verdens største sykkelby. Jeg er ekstremt imponert over antall personer som sykler i Købehavn. I København har de flere sykler enn innbyggere, skal Prudhomme ha sagt ifølge dansk TV 2.

Kort tid etter ble Jensens tweet fjernet.

Offentliggjøres i morgen?

Ifølge dansk TV2s kilder skal statsministerens kontor holde pressemøte i sakens anledning torsdag formiddag.

Københavns interesse for å huse verdens største sykkelritt i nær framtid er slett ingen hemmelighet.

Den danske søknaden begynte initiativtaker Joachim Andersen å jobbe på i etterkant av Giro d’Italias visitt til Herning tilbake i 2012.

– Verdens beste sykkelby

Søknadens slagord har nettopp vært ”Verdens største sykkelritt møter verdens beste sykkelby”.

I november 2017 var nettopp Tour de France-sjef Prudhomme på besøk i København i forbindelse med generalforsamlingen til den internasjonale arrangørforeningen (AIOCC). Der satt han også i samtaler med statsminister Lars Løkke Rasmussen og HKH Kronprins Frederik om den danske søknaden.

Les også: Danskene må vente – Tour de France blir i hjemlandet i 2020

– København er verdens beste sykkelby. Den er langt foran de fleste andre byer når det gjelder bløte trafikanter og sykler. Vi vil gjerne styrke båndet mellom sykkelløp og vanlige syklister. Det er det jeg kan si, svarte Prudhomme på spørsmål fra dansk TV 2i etterkant av møtet.

PS: procycling.no har tidligere skrevet om Statoils (Equinor) interesse for å få Tour de France-starten til Norge i 2020. Men i etterkant av den økonomiske bakrusen etter Bergen 2017 ser det ut til at planene har fått et solid skudd for baugen – før det hele startet skikkelig. Mer om det her!

Tagget med: , , , ,

Les også disse