ELENDIG! Slik har sesongen til Fabio Aru vært

ELENDIG! Slik har sesongen til Fabio Aru vært, og det skulle ikke bedre seg under den tøffe klatreetappen i Baskerland. FOTO: Skjermdump fra Eurosport Norge

Bildet som oppsummerer Fabio Arus miserable sesong

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 13.09.18 11:55

Del på    

Måtte siden unnskylde raseriutbrudd.

(procycling.no): Innenfor den siste mila skulle det igjen gå galt for Fabio Aru etter at han og Hermann Pernsteiner veltet i 70 kilometer i timen på vei inn mot foten av Alto de Balcon de Bizkaia.

– Jeg slo den nedre delen av ryggen, noe som bekymrer meg, i tillegg til smerten, uttalte Aru siden om opptrinnet.

Bystrøm: – Det var litt dårlig stemning i bussen

Han ble tatt hånd om av legepersonell etter etappen og ble friskmeldt foran avslutningen av La Vuelta. I mål kom han med store deler av sykkelshortsen flerret av, og blodet var et bilde på den harde medfarten fra sammenstøtet.

– Det var mye hud. Og så var det vel litt hud som var borte også, kommenterte Jørn Sundby i studioet til Eurosport Norge.

Til mål med rumpa eksponert

På vei inn til mål fikk Aru vist fram halve rumpa til en hel sykkelverden. Akkurat den kroppsdelen oppsummerer også greit hvordan sesongen hans har vært så langt.

– Jeg hadde satt pris på om dette konkluderte all uflaksen min i 2018, uttalte Aru selv.

28-åringen fra Sardinia har hatt Giro d’Italia og Vuelta a Espana som sine to mål denne sesongen. I giroen tapte han konsekvent terreng til utfordrerne sine, og endte opp med å stå av den 19. etappen.

Heller ikke det spanske treukersrittet har gått slik han så for seg. Alt på den andre etappen var uhellet ute, og Aru har siden slitt med å se ut som vinnerkandidat i rittet han vant for tre år siden.

Fikk hjelp av Bystrøm

Frustrasjonen sto også skrevet i fjeset hans da han ropte ut mot støtteapparatet idet de ilte til for å hjelpe ham opp på sykkelen igjen.

Akkurat hva som hadde skjedd framsto som noe uklart, men italieneren snakket både om sykkelen sin og en drikkeflaske.

I etterkant valgte han å beklage oppførselen sin:

– Jeg beklager for måten jeg reagerte på etter velten. Adrenalinet flommet i meg. Jeg var i smerter og da mister man kontrollen noen ganger. Jeg håper jeg kommer meg raskt, og vi får se hvordan jeg føler meg i morgen. Det kommer litt an på hvordan natta blir, avslutter han.

Aru endte opp med å tape over 14 minutter på etappen. Han fikk hjelp av Sven Erik Bystrøm og Edward Ravasi til å begrense tidstapet.

Sammenlagt ligger han nå helt nede på en 18.-plass, hele 22 minutter bak Simon Yates.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse