CELBERT SELSKAP: Sven Erik Bystrøm bryter vind for Fabio Aru som følger på hjul på den sjette etappen. Rigoberto Uran side om side med nordmannen. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Bystrøm: – Det var litt dårlig stemning i bussen

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 5.09.18 21:15

Del på    

UAE Team Emirates-rytteren føler med lagets kapteinen som slet på onsdagens lynraske etappe.

(procycling.no): Fabio Aru var blant sammenlagtfavorittene som slet mest på onsdagens 11. etappe i Vuelta a España. Mannen som tok sin foreløpig eneste Grand Tour seier i nettopp Spania i 2015 har ikke fått det til å stemme i 2018.

Italieneren trillet over målstreken 41 sekunder etter favorittgruppa. Tidstapet er ikke enormt, og Aru er ikke mer enn 1:49 bak rittleder Simon Yates. Men tendensen minner om Giro d’Italia. Et ritt Aru brøt på etappe 19.

– Det var litt dårlig stemning i bussen etter etappen, sier Sven Erik Bystrøm til procycling.no.

Nordmannen sykler sin tredje strake Vuelta a España, og merker at prestasjonene til UAE Team Emirates sin kaptein preger laget.

– Han prøver jo så godt han kan. Det er klart det er frustrerende for ham. Jeg håper han finner formen. Det er fortsatt nesten to uker igjen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

TEMPOÅPNING: Sven Erik Bystrøm startet sin tredje Vuelta a España på rad, med tempo på Malaga. Foto: Michael Steele/Getty Images

Den tyngste dagen så langt

Med en usikker kaptein, og en Dan Martin som reiste hjem til gravid kone og fødsel, vil ikke UAE-laget sette alle kluter til for Aru. Derfor vil de være med på støtecupen og bruddforsøk. Bystrøm var blant mange som prøvde seg på onsdagens etappe.

– Jeg prøvde å komme meg i brudd i dag. Men det var det mange andre som også ville, humrer 26-åringen.

Alessandro De Marchi var i mål 20 minutter før det raskeste tidsskjemaet. Snitthastigheten var på 42,61 kilometer i timen, i en løype med mer enn 3800 høydemeter.

– Jeg kjørte ikke med wattmåler. Men det var klart den hardeste dagen så langt, konstaterer vestlendingen.

Når det ikke ble brudd på Bystrøm, eller noen andre UAE-ryttere, venter en annen oppgave.

– Er noen i brudd så, sitter resten av laget og passer på Aru.

Lagets norske duo, Bystrøm og Stake Laengen, kom i et eget tospann som var 17:12 bak De Marchi på onsdagens etappe.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

TALENTFULL: Nacer Bouhanni var raskest på den sjette etappen, men Simone Consonni hang bra med og tok fjerdeplassen. Unggutten sykler sin første Grand Tour. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Lysglimt hos spurttalent

Mens Dan Martin ikke klarte å markere seg før fødsels-alarmen gikk, og Aru har slitt med å finne sitt gamle jeg, har en ung spurter vært lysglimtet i UAE-laget.

Haugesund-syklisten har vært delaktig i Simone Consonni sine solide spurter.

– Jeg skal ikke hjelpe ham på de siste kilometerne, men jeg jobber med å skjerme ham i fasen inn mot den delen. Ta vind og gi han en enkel reise dit, forklarer Bystrøm som har vært å se i fremre rekke av feltet en rekke ganger på de første elleve dagene.

23-åringen har en femte-, fjerde- og niendeplass i spurtene så langt.

– Han er en veldig ung spurter. Så to ganger på topp fem, det er solid.

For egne ambisjoners del håper Bystrøm å få til noe på torsdagens etappe. Også den er av det bruddvennlige slaget, og er mindre brutal enn forgjengeren på onsdag.

– Det er klart det er muligheter for oss, både meg og Stake. Etappen i morgen er en jeg har sett meg ut, der det fort kan gå inn et brudd.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse