SEIERSMASKIN: Sam Bennett har hatt en strålende sesong i år. Her fra sesongåpningen i Argentina, hvor han vant den syvende etappen i Vuelta a San Juan foran Álvaro Hodeg. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Bennett nærmer seg Deceuninck

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 30.10.19 10:23

Del på    

– Det går i en positiv retning, sier Patrick Lefevere.

(procycling.no): Årets store overgangssaga ser ut til å gå mot slutten. Det har lenge vært klart at Sam Bennett har et ønske om å sykle for Deceuninck-Quick-Step neste sesong, men det har også blitt rapportert at Bennett tidligere på sesongen ønsket å fortsette i laget. Rapportene spriker på hvorvidt det skal være snakk om at han signerte et tilbudsbrev eller om det hele var en muntlig avtale.

Saken kom opp for UCIs voldgiftspanel, hvor Het Nieuwsblad meldte at UCI hadde tatt Bora-Hansgrohes side i saken og at Bennett kun kunne flytte på seg om det tyske laget ga slipp på ham. 

Nå kan det se ut til at det er nettopp det som har skjedd.

– Det flytter på seg. I en positiv retning, sier lagsjef for Deceuninck-Quick-Step, Patrick Lefevere, i et intervju med Het Laatste Nieuws.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Fremdeles ikke 100 prosent klart

Nylig hadde også Bora-Hansgrohe den første lagsamlingen for 2020-sesongen, hvor man ikke kunne se Sam Bennett på noen av bildene.

Selv om mye ser ut til å gå i retning av Lefeveres belgiske mannskap, vil ikke belgieren ta gleden på forskudd. 

– Du er selvsagt bare sikker når du har en signert kontrakt i hånda di, men ja, det er i ferd med å avsluttes. Og det er godt, for saken har holdt på så lenge. Jeg mistenker at Bora-Hansgrohe ville vente så lenge som mulig for å gjøre Bennett så nervøs at han ville betale. Men til slutt innså de at du ikke kan gjøre mye med en rytter som du holder mot hans vilje, sier Lefevere.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Erstatter for Viviani

Ifølge Lefevere skal Bennett ha en drøm om å sykle for Deceuninck-Quick-Step, og går overgangen i orden vil han kunne vente seg et stort ansvar. Elia Viviani forlater laget etter årets sesong, sammen med opptrekker Fabio Sabatini.

Viviani har de siste årene tatt en rekke store seirer, men måtte faktisk se seg slått av Bennett i antall seirer i år. Den belgiskfødte iren tok 13 seirer, mens Viviani vant elleve ganger i 2018.

Bennett er også den mestvinnende av samtlige på WorldTouren, med sine elleve seirer.

Den nå 29 år gamle Bennett har tatt store steg de siste årene og vil trolig få sjansen i flere av de største rittene i Deceuninck-Quick-Step, et lag også har Fabio Jakobsen og Álvaro Hodeg i stallen. 

Bennett har ikke kjørt Tour de France siden 2016 og han er også ganske uprøvd i WorldTour-klassikerne som passer for spurterene de siste årene. Der har Viviani sikret en rekke triumfer de siste par sesongene, og uten Pascal Ackcermann og Peter Sagan foran i køen, vil nok et lagbytte også by på gode muligheter for Bennett.

Ifølge Wielerflits vil Bennett også få med seg opptrekkeren Shane Archbold til Deceuninck-Quick-Step.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , ,

Les også disse