FRA SEIER TIL SEIER: Sam Bennett har hatt en meget god sesong i år og vant den tredje etappen i årets Vuelta a España. Foto: Tim de Waele/Getty Images

– Fremtiden til Bennett skal avgjøres av voldgiftspanel

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 28.08.19 09:09

Del på    

Iren ønsker seg til Deceuninck-Quick-Step, men skal allerede ha signert på et tilbud fra Bora-Hansgrohe.

(procycling.no): Sam Bennett måtte se seg knepent slått på den fjerde etappen i Vuelta a España, men iren har hatt en helt fremragende sesong så langt og er den mestvinnende herresyklisten på proffnivå i år med tolv seirer, sammen med Julian Alaphilippe.

Det meste har også tydet på at de to vil bli lagkamerater neste år i Deceuninck-Quick-Step. Lagets nåværende hovedspurter, Elia Viviani har allerede signert for Cofidis.

– Det er unødvendig å si at vi måtte se etter en erstatter for Viviani. Vi tror vi har funnet det i Bennett, fortalte lagsjef Patrick Lefevere til belgisk media under Tour de France.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Panel skal bestemme fremtiden

En bekreftelse på overgangen har likevel ikke kommet, og nå kan det virke som om fremtiden til den raske iren er uviss. Ifølge Cycling Weekly ønsker 28-åringen seg til det belgiske laget, men han skal allerede i mai ha signert et tilbudsbrev fra Bora-Hansgrohe, med noen finansielle betingelser og en kontrakt også med det tyske laget i 2020.

Ifølge Cycling Weekly skal et voldgiftspanel fra UCI komme frem til en avgjørelse etter at de har hørt hva Bennett, hans agent Andrew McQuaid og Bora-Hansgrohes lagsjef Ralph Denk har å si om saken.

Selv om Bennett muligens har vært årets beste spurter, har han fått begrenset med sjanser i Bora-Hansgrohe. Det tyske laget gikk for Pascal Ackermann i årets Giro d’Italia, mens Peter Sagan var lagets spurter i Tour de France. Dermed er det mye som tyder på at iren må finne seg et nytt lag om han selv ønsker å bli satset på i et ritt som Tour de France.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Bennett om Bora-konkurransen: – Får frem det beste i meg

Tagget med: , ,

Les også disse