Mark Cavendish. FOTO: Scott Mitchell/Bahrain-McLaren

Cavendish vender tilbake til storlag

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 5.12.20 11:18

Del på    

Har sikret fortsettelse av karrieren i 2021.

Etter målgang i Gent-Wevelgem i høst var det en gråtkvalt Mark Cavendish som ble intervjuet av Sporza, og erklærte at han kanskje hadde syklet sitt siste ritt som profesjonell.

Briten var likevel på startstreken i ytterligere tre ritt, men det ble etter hvert klart at han ikke fikk forlenget kontrakten Bahrain-McLaren, hvor han har syklet denne sesongen.

Cavendish har de siste månedene jobbet for å fortsette karrieren, og blant annet ble det skrevet at 35-åringen hadde tilbudt seg å sykle på prestasjonsbasert lønn.

Lørdag formiddag ble det kjent at spurteren med 30 etappeseiere i Tour de France har sikret seg kontrakt også i 2021. Cavendish vender tilbake til Deceuninck – Quick-Step, hvor han syklet mellom 2013 og 2015.

– Jeg kan ikke forklare hvor glad jeg er for å bli en del av Deceuninck – Quick-Step. Jeg har aldri skjult min kjærlighet for tiden med laget og det føles virkelig som jeg kommer hjem. I tillegg til den utrolige gruppen ryttere, kan jeg ikke vente med å jobbe med støtteapparatet igjen, som de fleste var her under min første periode med laget. De var del av en av de mest suksessfulle periodene i karrieren min, en æra som jeg er umåtelig stolt over, forteller Cavendish i en pressemelding fra det belgiske storlaget.

– Selv med denne utrolig vanskelige og forstyrrede sesongen har de vist hvor sterke og samlet de er, og jeg håper å kunne bidra enda mer der. Jeg kan ikke vente med å være tilbake i «Ulveflokken».

Virusproblemer

Lagets sjef, Patrick Lefevere, er glad for at «Manx Missile» er tilbake i hans rekker.

– Vi og Mark har delt utrolig mange vakre øyeblikk og har en historie som går langt tilbake. Under hans tre år med laget tok han ikke dusinvis med seire, men han viste utrolig ‘panache’ og hvilken utrolig dedikert lagspiller han er. Vi er glad for at han vender tilbake til familien vår, ettersom han er en leder og kommer med mye erfaring som han kan dele med våre unge ryttere. Samtidig er vi trygge på at han fremdeles kan bidra med resultater.

De siste sesongene har Cavendish strevet med Epstein Barr-viruset og siden starten på 2017-sesongen har han kun tatt to seire. Denne sesongen var hans beste resultat en 12. plass på den andre etappen i Tour de Pologne.

Da han syklet for Deceuninck – Quick-Step mellom 2013 og 2015 tok han 44 seire, deriblant tre etappeseire i Tour de France. Etter han forlot det belgiske laget sist, dro han videre til Dimension Data, hvor han syklet frem til denne sesongen.

https://twitter.com/MarkCavendish/status/1335147297861218305

Tagget med: , ,

Les også disse