Prøv Procycling Pluss idag

SLAPP MED SKREKKEN: Gulkledde Max Schachmann var blant de involverte Bora-rytterne, men tyskeren slapp unna uten store skader. Foto: ASO / Fabien Boukla

Syv Bora-Hansgrohe-ryttere påkjørt av bilist

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 17.01.21 11:13

Del på    

Tre av dem til sykehus etter hendelsen.

(procycling.no): Ute på treningstur i Nord-Italia på lørdag ble en gruppe av Bora-Hansgrohe-ryttere påkjørt av en bilist som krysset veien og traff ryttergruppa.

Laget er delt inn i flere kohorter, og alle de syv i denne gruppen skal ha vært involvert i hendelsen.

Tre av rytterne måtte til sykehus for undersøkelser etter påkjørselen.

Wilco Kelderman pådro seg hjernerystelse og brist i en ryggvirvel, mens Andreas Schillinger fikk et brudd i en nakkevirvel. Rüdiger Selig var tredjemann som måtte til syekhus, men tyskeren slapp unna med en hjernerystelse og ingen brudd.

– En drittavslutning på leiren. En stor krasj med en bil i min gruppe. Alle gutta krasjet, skrev Bora-rytter Ide Schelling på Strava på lørdag.

Krasjen skal ha skjedd helt på slutten av lørdagens tur. Schelling var en av de få som ikke var med da det skjedde.

– Jeg har en liten sikkerhetsengel på skulderen min siden jeg var en av de eneste som bestemte seg for å ikke sykle en halvtime ekstra. Håper det går bra med alle, fortsetter Schelling.

Marcus Burghardt, Anton Palzer, Maximilian Schachmann og Michael Scharzmann var de fire andre involverte som ikke pådro seg alvorlige skader.

Overfor nederlandsk TV utdypet hva som skjedde.

– Bilisten var ved et stopp-skilt, men han så seg ikke om i det hele tatt og kjørte over hele gruppa. Ingen så det bortsett fra gutta som var der. Men det ble raskt klart at det var en alvorlig ulykke og ikke bare en liten krasj. Det er betydelig om du sykler i 30-40 kilometer i timen på en flat vei og en bil treffer deg i ganske høy fart.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse