TILBAKE TIL BORA: Sam Bennett forlater Deceuninck-QuickStep etter to sesonger i det belgiske laget. Foto: PHOTOGOMEZSPORT / Antonio Baixauli

Bennett med lagbytte til 2022

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 3.08.21 14:36

Del på    

Iren forlater Deceuninck-QuickStep etter to sesonger.

(procycling.no): Ryktet har svirret lenge. Tirsdag kom bekreftelsen endelig rundt Sam Bennetts fremtid.

Iren forlater Deceuninck-QuickStep. Etter to sesonger i det belgiske laget returnerer 30-åringen til Bora-Hansgrohe.

I en pressemelding bekrefter Bora-Hansgrohe at Bennett sykler i deres rekker i 2022 og 2023.

Han syklet for det tyske WorldTour-laget fra 2014 og ut 2019-sesongen før han meldte overgang til den belgiske seiersmaskinen til Patrick Lefevere.

2020-sesongen ble en stor suksess. Bennett vant syv sykkelritt i den kompakte 2020-sesongen, to av dem var etapper i Tour de France. Grønn trøye ble det også.

Men så kom 2021. Det begynte i vanvittig tempo og før midten av mai måned hadde Bennett syv triumfer. Så surnet relasjonen med lagsjef Patrick Lefevere.

Bennett meldte frafall til Belgia rundt og den belgiske sjefen var lite fornøyd. Siden har Lefevere vært svert offentlig i sin kritikk av sitt tidligere spurt-ess. Ingen svar har kommet fra Bennett mot kritikken fra sin arbeidsgiver. Flere har kritisert måten Lefevere har omtalt Bennett på.

Heller ikke nå nevner Bennett noe om konflikten med mannen som fremdeles er hans sjef ut året.

– Jeg vil takke støtteaparatet i Deceuninck-QuickStep for et par fine år. Det ert er mange der som jeg vil savne og jeg ønsker dem alt godt i fremtiden, er alt Bennett ytret om sitt nåværende lag i pressemeldingen fra hans forrige lag, som nå også er hans fremtidige lag.

I samme slengen offentliggjorde Bora-Hansgrohe at også Shane Archbold blir med Bennett over fra QuickStep til Bora, mens også Ryan Mullen (Trek-Segafredo) og Danny van Poppel (Intermarche) har blitt hentet inn for å støtte Bennett i spurtene.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse