VIL TIL QUICKSTEP: Sam Bennett skulle helst fortsatt karrieren sin i Deceuninck-QuickStep, men hindres etter å ha signert en avtale med Bora i mai i år. (Photo by Tim de Waele/Getty Images)

Bennetts QuickStep-overgang hindret av UCIs voldgiftspanel

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 21.09.19 13:30

Del på    

UCI tar Boras parti – mener Bennett er forpliktet til å fortsette i det tyske laget.

(procycling.no): Sam Bennett har vært en av de beste spurterne i årets sesong og har gjennom solid sykling seilet opp som en av favorittene før VM i Yorkshire.

Bora-Hansgrohe-rytteren er egentlig på utgående kontrakt hos sin nåværende arbeidsgiver, og med Elia Viviani ut dørene hos Deceuninck-QuickStep, har den irske mesteren seilet opp som en mulig erstatter.

Problemet er at Bennett har signert et tilbudsbrev fra Bora-Hansgrohe, med noen finansielle betingelser og en kontrakt med det tyske laget i 2020. Bennett og hans team mener denne avtalen er ugyldig og vil helst ha muligheten til å gå til det belgiske storlaget. Bora-Hansgrohe er på sin side uenige i det. 

Nå har UCIs voldgiftsdomstol tatt Boras parti og gyldiggjør avtalen som en ‘foreløpig avtale’. Det melder den belgiske avisen Het Nieuwsblad. Dermed blir en eventuell overgang til QuickStep vesentlig vanskeligere for Bennett.

Het Nieuwsblad spekulerer i om Bennett kommer til å ta saken videre til CAS. Dersom det ikke går veien for Bennett, er han avhengig av at QuickStep kjøper han ut av kontrakten.

– Fremtiden til Bennett skal avgjøres av voldgiftspanel