UT I SKYGGEN? Ifølge Het Nieuwsblad kan dagene til Mark Cavendish være talte i Dimension Data. FOTO: Getty Images/Tim De Waele

UT I SKYGGEN? Ifølge Het Nieuwsblad kan dagene til Mark Cavendish være talte i Dimension Data. FOTO: Getty Images/Tim De Waele

Belgisk avis: – Forsøker å presse Cavendish ned i lønn

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 5.09.18 12:05

Del på    

Mulig retur til Team Sky?

(procycling.no): Dimension Data har brukt et lass penger på å forsterke seg inn mot Ardenner-klassikerne. I tur og orden har Michael Valgren, Enrico Gasparotto og Roman Kreuziger blitt signert, en trio som alle har vært svært toneangivende i Amstel Gold Race de siste årene.

Samtidig må midlene til lønnsmidlene hentes fra et sted, og det er per nå uavklart om Mark Cavendish fortsetter i laget.

Ifølge belgiske Het Nieuwsblad har 33-åringen blitt bedt om å godta et lønnskutt på 40 prosent i forhold til den forrige treårsavtalen han underskrev høsten 2015.

Åpnet med et smell – så kom sykdommen

Briten tok fire etappeseirer i Tour de France under debutsesongen, og den høsten var det også kun Peter Sagan som var raskere enn ham under avslutningen av VM-fellesstarten i Qatar.

De to siste sesongene har det gått langt tyngre. Både på grunn av sykdom og flere stygge velt. Den femte etappen av Tour de France i 2017, ble hans siste etter at han skadet skuldra i duell mot Peter Sagan.

I år krasjet han stygt både under Abu-Dhabi Tour, Tirreno-Adriatico og Milano-Sanremo. 33-åringen har dessuten fått påvist kyssesyke to år på rad.

Retur til Sky?

Han har alt måttet avslutte årets sesong, og han stjerne har nok sunket betraktelig blant andre beilere innenfor sykkelverdenen. Het Nieuwsblad mener – overraskende nok – at Team Sky kan bli neste stoppested for «The Manx Missile».

I 2012 hadde han et kortvarig og mislykket opphold i nettopp Sky. Det endte med at han forsvant videre til Etixx-laget etter én sesong i Dave Brailsfords rekker.

Cavendish ser seg om etter et sted han kan kombinere satsing på landeveien og banesykling fram mot OL i Tokyo i 2020. Et tidlig rykte gikk ut på at han skulle være aktuell for Aqua Blue, men det laget ble lagt ned i forkant av Tour of Britain.

Briten har syklet sammen med Edvald Boasson Hagen i totalt seks sesonger. Det kan fortsatt ende med flere, men foreløpig er status at Boasson Hagen har undertegnet sin nye avtale, mens Cav står uten kontrakt for 2019-sesongen.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse