FORLENGER: Boasson Hagen har signert ny kontrakt med Dimension Data. Chris Graythen/Getty Images

Boasson Hagen forlenger med Dimension Data

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 3.09.18 07:54

Del på    

– Jeg er ekstremt glad, sier Douglas Ryder.

(procycling.no): Edvald Boasson Hagen forlenger kontrakten med Dimension Data. Nordmannen har syklet for det sørafrikanske laget siden 2015 og tar fatt på sin femte sesong i 2019.

Dimension Data har også forlenget kontraktene med Benjamin King og Reinardt Janse van Rensburg.

– Jeg er ekstremt glad at Ben, Edvald og Reinardt vil og ønsker å fortsette med Dimension Data for Qhubeka. De har gitt utrolig mye ekstra til laget, både på og av sykkelen på ulike måter, sier Douglas Ryder i en pressemelding.

Boasson Hagen har sanket inn 26 seire for Dimension Data etter at han meldte overgang fra Team Sky. WorldTour-laget har i forkant av neste sesong signert flere skandinaviske ryttere som danskene Michael Valgren og Lars Bak, som kommer fra henholdsvis Astana og Lotto Soudal, samt nordmannen Rasmus Tiller fra Joker Icopal.

Etter ti triumfer i 2017, deriblant en minneverdig etappeseier i Tour de France, står 31-åringen Boasson Hagen kun med to seire i 2018, i det som så langt har vært en frustrende sesong for Dimension Data så vel som for nordmannen.

Boasson Hagen åpnet årets seierskonto under Tour of Norway i mai, ved å vinne etappen til Asker for andre året på rad, og fulgte opp med sitt tiende tempogull i NM i Sandefjord.

Laget har imidlertid fått en opptur i det pågående Vuelta a Espana der nevnte Benjamin King har stukket av med to etappeseire i løpet av rittets åpningsuke. Den 29-årige amerikaneren, som er inne i sin andre sesong med Dimension Data, gikk til topps på de kuperte etappene til Sierra de la Alfaguara og La Covatilla. 

– Laget vårt har som mål å realisere drømmene til enkeltindivid, og derfor var det magisk å se Ben vinne to ganger i La Vuelta, hans første WorldTour-seire i karrieren, sier Ryder.

Boasson Hagen var nylig i aksjon i Bretagne Classic, der han bokførte seg med en 36.plass. Neste post på programmet for nordmannen er det canadiske grand prix-rittene i Quebec og Montreal.

Tagget med: ,

Les også disse