FERDIG: Mark Cavendish klarte ikke tidsfristen på tourens 11. etappe. Foto: SWpix.com/REX/Shutterstock

NY PAUSE: Det medisinske apparatet har anbefalt Mark Cavendish å ta det helt med ro den kommende tiden. Foto: SWpix.com/REX/Shutterstock

Cavendish har syklet med kyssesyke i flere måneder

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 29.08.18 19:56

Del på    

Briten tar rittpause.

(procycling.no): Onsdag bekreftet Dimension Data rapportene som kom fra belgiske medier to dager tidligere.

Mark Cavendish er nok en gang diagnostisert med Ebsten-Barr-viruset, som har gitt briten mononukleose. Bedre kjent som kyssesyke. 33-åringen var satt ut av samme sykdom gjennom store deler av 2017.

De medisinske undersøkelsene tyder på at spurteren har kjørt med viruset i kroppen de siste månedene både på trening og i konkurranse.

– Denne sesongen har jeg ikke følt meg som med selv rent fysisk. Til tross for at jeg har hatt gode verdier på sykkelen, så har jeg følt at noe ikke stemte, sier Cavendish i pressemeldingen fra det afrikanske WorldTour-laget.

– Jeg er lettet over å endelig få litt klarhet i hvorfor jeg ikke har klart å prestere på mitt beste nivå i år.

Det medisinske apparatet har nå anbefalt Cavendish å ha en periode med hvile for å bli kvitt sykdommen.

– Jeg ser nå fram til å gjøre det som skal til for å komme meg tilbake til 100 prosent. Så vil jeg komme tilbake til konkurranse når fysikken er på topp igjen.

33-åringen fra Isle of Man er inne i sin tredje sesong i Dimension Data. Den første, i 2016, var forrykende med fire etappeseirer i Tour de France, men i 2017 og 2018 har det bare blitt to triumfer. Briten har foreløpig ikke kontrakt for 2019-sesongen.

 

Tagget med: , , , ,

Les også disse