I EN EGEN LIGA: Men pappa Adrie likte dårlig oppførselen deler av den belgiske fansen rettet mot Mathieu van der Poel. Nå har også det belgiske forbundet lagt seg flate. (Photo by Luc Claessen/Getty Images)

Beklager etter belgisk hets og ølkasting mot van der Poel

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 6.02.19 10:27

Del på    

En av de som lot seg provosere var 24-åringens egen far.

(procycling.no): For første gang siden 2015, lyktes det Mathieu van der Poel å gjenerobre verdensmestertittelen i cyclocross, foran den belgiske kvartetten Wout Van Aert, Toon Aerts, Michael Vanthourenhout og Laurens Sweeck.

Les også: Overlegen Van der Poel fikk det endelig til i VM

Til tross for fantastisk stemning underveis langs løypa i danske Bogense, sørget et mindretall av belgiske fans for tidvis hatsk atmosfære mot den nederlandske superstjernen.

Pappa Adrie van der Poel sier til Sporza at belgiske ølkastere ’irriterte han grenseløst’:

– Det skjedde på den første eller andre runden. Det sto en gruppe belgiske fans i nærheten av oss, og det irriterte meg grenseløst, sier den tidligere Flandern-vinneren om ølkastingen mot sønnen.

– Jeg mener det er svært uheldig. Det vitner om veldig liten respekt for utøverne, og jeg må innrømme at vi var bekymret for det.

Van der Poel: «Classy»

Via sosiale medier har det også sirkulert motiver av sykkelfans som retter langfingeren mot Mathieu van der Poel når han passerer.

Det er ikke noe revolusjonerende ved det, og 24-åringen som selv er født i belgiske Kappellen ønsket heller ikke å gjøre noe stort nummer ut av det etterpå.

Han valgte dog å legge bildet ut via sin konto på Instagram, og kommenterte tørt: «Classy» under bildet, ifølge Het Nieuwsblad.

– Tjener ikke belgisk sykkelsport

Selv om hovedpersonen ikke lot seg vippe av pinnen i kampen om VM-tittelen, har det belgiske sykkelforbundet valgt å beklage oppførselen fra egne fans i retning van der Poel.

– Det belgiske sykkelforbundet stiller seg ettertrykkelig bak internasjonaliseringen av cyclocross. Det er derfor beklagelig at vi har merket oss at visse tilskuere – heldigvis i et mindretall, ikke ser det på samme måte. Ingen, inkludert den belgiske troppen, har noe å tjene på usportslig og fornærmende oppførsel.

– Det faktum at våre utøvere var nødt til å slippe tittelen til Mathieu van der Poel søndag ettermiddag, etter en fair sportslig tvekamp, er i tråd med idrettens lover. Fra synspunktet til det belgiske forbundet, fortjente nederlenderen den tittelen. Vi sender våre oppriktige gratulasjoner til Mathieu van der Poel, ikke bare for måten han tok sin andre verdensmestertittel på, men for alle hans flott prestasjoner de siste månedene.

Suveren

I forkant av VM hadde 24-åringen vunnet utrolige 25 av 27 internasjonale ritt han har stilt opp i.

– Jeg har hatt en fantastisk sesong hittil og jeg var veldig trygg på meg selv i dag. Men selvsagt er det VM og det er alltid vanskelig å vinne. Jeg er glad jeg kan ta på meg trøya igjen. Det har gått for lenge siden forrige gang, uttalte Van der Poel etter triumfen i Bogense.

Vel over målstreken var avstanden tilbake til Wout Van Aert på betryggende 16 sekunder etter at han mottok tilskuernes hyllest på oppløpet – slik det burde være.

Van der Poel: – Jeg trener ikke for å gjøre det spennende

Tagget med: , , ,

Les også disse