HVOR ER DE ANDRE?: Mathieu van der Poel har som regel hatt god tid til å feire så langt denne cyclocross-sesongen. Foto: Luc Claessen/Getty Images

Van der Poel: – Jeg trener ikke for å gjøre det spennende

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 21.11.18 20:00

Del på    

Nederlenderen blir anklaget for å ha ødelagt cyclocross.

(procycling.no): Roger De Vlaeminck herjet på brosteinen på 70-tallet. Belgieren syklet, og fullførte, Paris-Roubaix 13 ganger. Det endte med fire triumfer, fire andreplasser og én tredjeplass. Hans svakeste plassering i Helvetet i Nord?  Syvendeplass.

Men om Sigøyneren preget brosteinsrittet, så var han ikke like dominant som Mathieu van der Poel er i sin gren. Nederlenderen har syklet 13 cyclocross-ritt i årets sesong. Han har vunnet elleve av dem. Mange har sett seg lei på fenomenets dominerende tilnærming til sporten. Gang på gang tar han fronten tidlig i rittet, ofte ut fra start, og holder ledelsen helt til mål. Som regel vinner han med god margin, og rittene oppleves ofte som avgjort før det er halvkjørt. Den gamle belgiske brosteinslegenden er blant dem.

– Det er synd det som skjer. Det er ingen som napper i ham eller følger bak ham. Han er for god. Jeg tror van der Poel må være smartere, fordi mange har gått lei, sier De Vlaeminck til VRT, gjengitt hos Cyclingnews.

– Etter ti minutter så har du sett alt du trenger å si i dagens cyclocross. Det er ikke verdt å se på. Van der Poel er en ekte nederlender som ønsker å ta alt. Det forstår jeg, men du må også gjøre det spennende om du er den beste. Jeg liker det ikke lenger. Van der Poel har ødelagt sporten litt, lyder det brutalt fra 71-åringen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

LITE FORNØYD: Roger De Vlaeminck (t.v) har fått nok av nederlandsk dominans i cyclocross. Foto: by Tim de Waele/Corbis via Getty Images

Van der Poel har ingen plan om å endre sin tilnærming til tross for Herr Paris-Roubaix sine uttalelser.

– Jeg forstår hvorfor folk sier det, men om jeg venter med å kjøre ifra, og punkterer med tre runder igjen så er det ingen som vil vente på meg. Jeg trener hardt gjennom uka for å vinne i cyclocross, ikke for å gjøre det spennende.

At kommentarene kommer fra belgisk side er neppe tilfeldig. I ti av van der Poel sine elleve triumfer denne sesongen har de to plassene bak ham vært dekket av belgiske ryttere.

Wout van Aert har vært nærmest flest ganger, men når van der Poel slår inn toppgiret har som regel van Aert holdt sitt eget høyeste gir i flere runder. Han har ikke noe å svare med.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

MOT OVERMAKTEN: Wout van Aert har lidd nederlag på nederlag i kampen mot Mathieu van der Poel denne sesongen. Foto: Luc Claessen/Getty Images

– Jeg pratet med Wout van Aert og fortalte ham at han mangler hastigheten, sier De Vlaeminck noe banalt, før han utdyper.

– Han må kjøre mer bak moped. I 50 og 60 kilometer i timen, og så kjøre opp ved siden av mopeden. De første gangene klarer du det i 20 meter, men etter hvert klarer du mer og mer, forklarer belgieren.

71-åringen tror også at noe av grunnen til den manglende motstanden fra van Aert i år er på grunn av all ståhei det har vært rundt kontrakter og lag.

– Jeg vil gjerne trene og lede van Aert. Kanskje er det for sent for i år, men jeg er sikker på at det vil være vellykket neste sesong. Jeg er sikker på at Van Aert vil returnere neste år og at Van der Poel ikke vil kjøre fra ham. Men van Aert må bli ferdig med alle kontrakt-konfliktene. De preger ham, utbroderer Roger De Vlaeminck.

 

Tagget med: , , , ,

Les også disse