Prøv Procycling Pluss idag

OPTIMIST: Jan Bakelants håper å komme tilbake på samme nivå etter skrekkskaden i Il Lombardia. Foto: Tim De Waele

Bakelants snart tilbake på sykkelen

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 16.11.17 20:01

Del på    

– Utviklingen har vært spektakulær, sier belgieren. Kun seks uker etter velten i Il Lombardia.

(procycling.no): Håpet stiger i Jan Bakelants. Belgieren fryktet for karrièren etter den grusomme velten i Il Lombardia, men kroppen til 31-åringen har vist seg å være av det solide slaget.

– Jeg tror jeg er tilbake ganske snart, konkluderer Bakelants overfor Sporza.

For omlag en måned siden var han ikke veldig optimist, men nå ser AG2R-rytteren lysere på tingenes tilstand.

– Til å begynne med så kunne jeg knapt gjøre noe som helst, og alt gjorde vondt. Var jeg i bevegelse i femten minutter, så måtte jeg legge med ned og sove en time.

Livet tilbake til normalen

– Nå er alt tilbake til det normale i mitt vanlige liv. Utviklingen har vært spektakulær. Det forventet jeg ikke, og det er bra. Jeg likte ikke å være inne hele dagen, og ikke kunne gjøre noe.

Treningen har ikke startet igjen enda for Bakelants, men han finner gleden i å gjøre hverdagslige ting.

– Jeg kjører min datter til barnehagen, og henter henne. På kveldene prøver jeg å lage mat av og til, jeg tar noen drinker i byen og leser mye. Det er ikke så spektakulære ting.

Håper på treningsleir i januar

Foruten daglige gjøremål er det rehabilitering som står i fokus for AG2R-syklisten.

– Jeg går til fysioterapeut hver dag, delvis i rehabiliteringssenteret i Pellenberg, og delvis i hjemmet mitt i Herentals. Jeg gjør øvelser for å bedre bevegeligheten i ryggen min, og jeg prøver å holde på styrken i beina mine.

– Kanskje kan jeg sykle på rulle igjen for første gang om ikke så lenge. En halvtime, eller en time, ytrer en håpefull 31-åring.

Men før han kommer seg på sykkelen igjen, må han gjennom nye tester. 12. desember skal Bakelants igjen undersøkes, og dersom beinene er sterke nok, håper han på grønt lys.

– Da kan jeg delta på lagets andre treningsleir som er i januar. Mest for det sosiale, for jeg tror ikke jeg vil klare å konkurrere med lagkameratene mine. Ellers så vil jeg bare slite meg ut.

Etter å ha brukket både rygg og syv ribbein, er det fortsatt en stund til Bakelants igjen kan sykle ritt. Og de første rittene vil trolig bli mens han fremdeles har stabiliserende metallstenger i kroppen.

Dette blir dog langt fra første gang en syklist gjør dette. Vincenzo Nibali syklet hele 2017-sesongen med en metallstang i kragebeinet.

 

Tagget med: , , ,

Les også disse