Prøv Procycling Pluss idag

MÅ FORKLARE SEG: Chris Froome og hans team jobber med å forklare en unormal dopingprøve under Spania rundt 2017. FOTO EPA.

MÅ FORKLARE SEG: Chris Froome og hans team jobber med å forklare en unormal dopingprøve under Spania rundt 2017. FOTO EPA.

Avis: Froome-saken snart opp for høring

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 13.02.18 17:17

Del på    

Gazzetta dello Sport hevder at høringen kan komme i gang i løpet av denne eller neste uke.

Ifølge den italienske avisen er det internasjonale sykkelforbundet (UCI) nå klar til å få saken opp for antidoping-panelet sitt.

– Fra slutten av denne uka eller fra starten av neste uke. Alle dagene vil kunne passe til å starte opp høringen, skriver avisen tirsdag, gjengitt av blant andre Velonews.

Dommeren i saken vil da sette tidsrammene og gi Froome minst 15 dager til å komme med forsvaret sitt, skriver Velonews.

Les også: – Slik skal Froome forklare sin unormale dopingprøve

Sesongstart på onsdag

Det var 7. september, etter den 17. etappen i Vuelta a España, at Chris Froome avla en dopingprøve med det dobbelte av den tillatte mengden astmamedisinen salbutamol i urinen.

Ettersom stoffet ikke er forbudt innenfor visse rammer, har ikke Froome blitt ilagt en midlertidig suspensjon som normalt sett er tilfellet i dopingsaker. Dermed står også briten fritt til å konkurrere og han starter sesongen sin onsdag, når han stiller til start i Ruta del Sol.

Les mer: Sky bøyer seg ikke for kritikerne: Lar Froome sykle i Spania

Til tross for at han utvilsomt vil være den største stjerna i rittet, er det ifølge Cyclingnews ventet at han vil ankomme den spanske sørkysten sent tirsdag kveld og dermed vil han ikke delta på pressekonferansen i forkant av rittet. Derimot er det ventet at han vil snakke til pressen i forkant av onsdagens åpningsetappe.

– På vei til å dra til Ruta del Sol. Jeg vil takke alle for støtten og tålmodigheten i denne vanskelige perioden. Jeg gjør mitt ypperste for å forsikre meg om at saken vil bli løst så fort som mulig. Jeg kan ikke vente med å få sesongen i gang, skrev Froome selv på Twitter tirsdag morgen.


Hva blir dommen til Froome?

Loading ... Loading ...

Snarlig avgjørelse i Moscon-sak

Ifølge Gazzetta dello Sport kan vi også vente oss en avgjørelse i saken mellom Sébastien Reichenbach og Gianni Moscon i nær fremtid. Italienske Moscon er anklaget for å ha dyttet Reichenbach i en utforkjøring under Tre Valli Varesine, hvorpå sveitseren veltet og pådro seg et brudd i albuen. 

Den italienske avisen skriver at høringsfristen gikk ut 9. februar, og at det nå er opp til disiplinærkomiteen i UCI å komme med en avgjørelse.

Ifølge tidligere rapporter kan Moscon bli utestengt i opptil seks måneder om han blir funnet skyldig.

Tagget med: , ,

Les også disse