VRAKET TIL TOUREN: Chris Froome og Geraint Thomas har vunnet Tour de France i to av de tre foregående sesongene. Begge er vraket til årets utgave. Foto: Justin Setterfield/Getty Images

Vraker Froome og Thomas i Tour de France

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 19.08.20 10:51

Del på    

Team INEOS sender de tidligere vinnerne til giroen og vueltaen.

(procycling.no): Onsdag offentliggjorde Team INEOS hvilke av lagets ryttere som skal sykle Tour de France 2020.

Den store overraskelsen var at hverken Chris Froome eller Geraint Thomas har fått plass blant de åtte syklistene.

INEOS Grenadiers, som de vil hete fra og med Tour de France, vil heller kjøre med Egan Bernal som den største kapteinen. Richard Carapaz og Pavel Sivakov gir dem flere alternativer å spille på i sammendraget.

– Jeg er veldig stolt over at vi har mange nåværende, og framtidige, Grand Tour-vinnere i laget. Å velge riktig leder i rett ritt med riktig støtte er viktig og det betyr at vi må analysere informasjonen vi har for å sikre oss best mulig posisjon i de kommende månedene, sier lagsjef Dave Brailsford.

– Egan vil nok en gang sikte mot den gule trøya i Frankrike og vi gleder oss til å gi fjorårets Giro-vinner, Richard Carapaz, hans debut i årets Tour, konstaterer briten.

Både Chris Froome og Geraint Thomas har vist tegn til bedring de siste ukene, men duoen er fremdeles ikke der de var da de selv vant Tour de France. Dermed vil INEOS sende dem til andre ritt.

– Geraint vil gå for giroen og har muligheten til å doble sin Tour-seier med enda en Grand Tour-tittel, med mål om bli den første waliseren til å vinne.

Thomas slo lagkompis Froome under Tour de France i 2018. For Froome sin del blir 2017-utgaven dermed hans siste Tour de France-seier i INEOS ettersom han neste år sykler for Israel Start-Up Nation. Siste Grand Tour-forsøk i det britiske storlaget kommer i vueltaen.

– Chris Froome vil satse på vueltaen. Chris er en legende i vår sport og en ekte mester som har vist utrolig besluttsomhet for å komme tilbake fra skaden i fjor. Vi vil støtte ham i kampen for enda en Grand Tour og vueltaen gir ham enda litt mer tid for å komme seg til toppnivået. 

INEOS Grenadiers sitt Tour de France-lag:

  • Andrey Amador
  • Egan Bernal
  • Richard Carapaz
  • Jonathan Castroviejo
  • Michal Kwiatkowski
  • Luke Rowe
  • Pavel Sivakov
  • Dylan van Baarle

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse