Prøv Procycling Pluss idag

MÅ FORKLARE SEG: Chris Froome og hans team jobber med å forklare en unormal dopingprøve under Spania rundt 2017. FOTO EPA.

MÅ FORKLARE SEG: Chris Froome og hans team jobber med å forklare en unormal dopingprøve under Spania rundt 2017. FOTO EPA.

– Slik skal Froome forklare sin unormale dopingprøve

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 16.01.18 11:04

Del på    

Franske rapporter avslører utviklingen i Salbutamol-saken.

(procycling.no): Ifølge L’Equipes tirsdagsutgave er Chris Froome og hans team av støttespillere opptatt med å meisle ut en forklaring på hvorfor Team Sky-rytteren avleverte en unormal dopingprøve for Salbutamol under sitt rittvinnende felttog i fjorårets Vuelta a España.

Verken Team Sky eller Froome har kommet med offisielle opplysninger i saken. Den franske avisen hevder imidlertid å vite at britens forklaring skal basere seg på at et nyreproblem forårsaket at dopingprøven viste forhøyede verdier av astmamedisinen.

Tidligere har den italienske avisen Corriere della Sera rapportert at Froomes forklaring skal basere seg på at briten var dehydrert under rittet, hvilket kan være forårsaket av problemer med nyrene som regulerer kroppens væske- og saltbalanse.

Froome avleverte en dopingprøve under Vuelta a España 2017 som viste dobbelt så store mengder av astmamedisinen Salbutamol enn det som er tillatt. Den firdoble Tour de France-vinneren risikerer derfor å miste La Vuelta-tittelen og en lengre utestengelse fra konkurranse.

Salbutamol står på WADAs forbudtliste, men er tillatt å bruke i bestemte doser. Froome er derfor ikke suspendert fra konkurranse, men er nødt til å fremlegge en plausibel forklaring til hvorfor urinprøven påviste forhøyede verdier.

Team Sky-rytteren har engasjert advokaten Mike Morgan, som ifølge L’Equipe har fått et ubegrenset budsjett av Team Sky å jobbe ut fra. Froome har også hatt mulighet til å gjennomgå en farmakologisk test hos UCI, for å kartlegge hvordan kroppens hans bryter ned og tar opp astmamedisinen.

Behandlingen av saken har ingen tidsfrister, og mange frykter at en avklaring ikke kommer før Froome er ment til å sykle Giro d’Italia kommende mai.

Skulle utfallet i saken ikke falle i Froomes favør, har briten mulighet til å anke til både UCI og CAS.

Tagget med: , ,

Les også disse