Prøv Procycling Pluss idag

SPENNENDE OMKAMP: Det sittende styret ble forsøkt kastet på det ekstraordinære tinget på Dal i midten av januar. I Tønsberg den andre helga i mars, skal et helt nytt styre velges. Bodø CKs Jan-Oddvar Sørnes skal være blant kandidatene til å ta over presidentskapet fra Harald Tiedemann Hansen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Avis: – Bodø CK-leder ønsket som ny sykkelpresident

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 9.02.18 10:38

Del på    

– Jeg stiller meg tilgjengelig som kandidat, sier Jan-Oddvar Sørnes.

(procycling.no): Leder av Bodø CK og leder av Region Nord, Jan-Oddvar Sørnes, skal være den heteste kandidaten til å overta som sykkelpresident etter Harald Tiedemann Hansen.

Det skriver Avisa Nordland, som hevder å kjenne til at 51-åringen blir innstilt som kandidat av valgkomiteen i Norges Cykleforbund.

På det ordinære forbundstinget i Tønsberg helga 10.-11 mars skal det velges både ny president og et helt nytt forbundsstyret.

Les også: Mislyktes med å fjerne det sittende styret

Det sittende styret ble forsøkt kastet etter et grasrotoppgjør Sportsklubben Rye sto bak i midten av januar, men det sittende styret fikk tingets tillit til å fortsette ut perioden.

Bekrefter at Sørnes er aktuell

Sørnes har vært en organisatorisk kraft i miljøet rundt Bodø CK de siste årene. Med ham som leder har klubben blant annet påtatt seg å arrangere både region- og norgesmesterskapet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

EDVALD VANT: Slik så det ut da Bodø CK arrangerte NM og Edvald Boasson Hagen ble Norgesmester. FOTO: Scanpix.

Han var også kommissær under Sykkel-VM i Bergen i fjor høst.

Selv om også valgkomiteen i Norges Cykleforbund bekrefter et Sørnes er på lista over aktuelle kandidater, er det ikke gitt at han blir den nye sykkelpresidenten.

Les også: Fant plutselig fire år gammel millionregning

Det er det selvsagt opp til Forbundstingets medlemmer å avgjøre.

Foran tinget kan det dukke opp andre benkeforslag, og Øystein Lægreid, lederen av valgkomiteen i NCF, påpeker overfor avisen at kandidatene til president, visepresident og 1. visepresident skal annonseres i neste uke.

– Men Sørnes er helt klart en av flere kandidater, påpeker han.

Fokus på økonomistyring og gjenreise tillit

Etter VM på hjemmebane har forbundet slitt med blodrøde regnskapstall og full splid i Sykkel-Norge.

I forrige uke ble det klart at Rune Midthaug forlater sin stilling som generalsekretær og fortsetter karrieren innenfor Idrettsforbundet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

TAR IKKE GJENVALG: Harald Tiedemann Hansen. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no

Den nye sykkelpresidenten er nødt til både å få orden på økonomien og få samlet et Sykkel-Norge som har spriket i flere retninger den siste tida.

– Som president og med et nytt styre klarer man ikke magisk å løse alle problemer over natta, så det gjelder å samle et team med utfyllende kompetanse man kan lede. Det aller viktigste, dersom jeg skulle bli valgt, vil i første omgang være å få orden på det økonomiske og skaffe styret bedre tillit.

Tagget med: , , , ,

Les også disse