NY ARENA: Norges Cykleforund sikter mot NM og NorgesCup i Zwift. FOTO: NCF

Sykkelforbundet drar i gang Zwift-cup

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 24.03.20 21:25

Del på    

– Vil utvikle en offisiell NorgesCup, melder det norske forbundet.

(procycling.no): Mens arrangering av ritt utendørs forblir vanskelig i tiden fremover, går Norges Cykleforbund (NCF) offisielt inn for en digital løsning med kunngjøringen av en videospill-cup på Zwift.

– NCF kan i dag presentere NCF Cup på Zwift våren 2020. NCF har fått god hjelp fra Tom Ove Kaland fra Kalas Racing Team til å sette opp denne cupen. NCF Cup er en uhøytidelig og uoffisiell serie med arrangementer som vil gå fra tirsdag 24 mars til tirsdag 28 april, melder NCF i en pressemelding tirsdag kveld.

NM og NorgesCup

Det norske forbundet legger i utgangspunktet opp til en konkurranse hver tirsdag frem til 28. april, men avslører også at en offisiell NorgesCup og et NM i Zwift ligger i planene for fremtiden.

– NCF jobber i dag med å utvikle en offisiell NorgesCup og Norgesmesterskap i Zwift, og dette vil gi oss god erfaring til denne jobben. Vi har svært god dialog med Zwift og ser på dette som en god start på et godt samarbeid. Zwift har et samarbeid med UCI og jobber mot et offisielt VM i 2020.

Zwift er nettbasert videospill der deltakerne konkurrerer mot hverandre gjennom ruller koblet opp til en virtuell verden. Zwift er svært utbrett og blir mye brukt av syklister over hele verden, på alle typer nivå.

– NCF Cup på Zwift blir dermed en serie med konkurranser for norske Zwift-brukere. Utenlandske brukere kan delta i de ulike rittene, men vil ikke kunne delta i den norske cupen.

Tagget med: , , , ,

Les også disse