Prøv Procycling Pluss idag

TAR GREP: NCF kommer med sterke anbefalinger til sine medlemmer. Illustrasjonsbilde hentet fra Ladies Tour of Norway. FOTO: Luc Claessen/Getty Images

Sykkelforbundet: – Sykling i grupper skal ikke forekomme

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 28.03.20 10:46

Del på    

Stiller seg bak helsemyndighetenes tiltak.

(procycling.no): I lys av den pågående korona-krisen har Norges Cykleforbund (NCF) kommer med klare retningslinjer til dets medlemmer.

Med utgangspunkt i gjeldende forordninger fra helsemyndigheter oppfordrer det norske forbundet klubbene til å iverksette tiltak som mest mulig forhindrer smitte og begrenser felles aktivitet.

– NCF er tydelig på at vi må følge forskrifter og anbefalinger fra myndighetene på en fornuftig og lojal måte for å bidra til å minske smittespredningen i det norske samfunnet. Klubbene bør derfor innrette sine aktiviteter på måter som bidrar til å fremme formålet til anbefalingene og forskriftene – det vil si å hindre smitte.

I likhet med mange andre europeiske land rammet av COVID19-pandemien, er det nedlagt et forbud mot organisert trening i Norge. NCF anmoder derfor klubber og aktive på det sterkeste at trening i grupper ikke må forekomme.

– Det er nedlagt forbud mot organiserte treningsaktiviteter. Dette skaper selvsagt en del utfordringer for alle som ønsker å trene. Her er det viktig at trenere holder en tett og god dialog med utøverne om dette, slik at treningshverdagen kan opprettholdes, dog på en litt annerledes måte og med et litt annet innhold enn vanlig.

– Vi har både eldre og yngre utøvere, og vi vet at alle mennesker i alle aldre kan bli alvorlig syke, selv de sprekeste av de spreke. NCF anbefaler på det sterkeste at all trening ute ikke skjer i gruppe, kun alene eller med personer fra samme husstand, og med minst en meters avstand. Vi anbefaler også at man då kun trener ved siden av hverandre, ikke etter hverandre.

NM i Zwift

Som et passende grep under de nye, strenge restriksjonene lanserte NCF nylig en cup på dataspillet Zwift. På sikt ønsket forbundet å arrangere både NorgesCup og NM i den virtuelle dataverdenen.

– Vi har sett at kreativiteten blomster og at det er igangsatt nye treningsformer hvor internett og sosiale medier tas i bruk. Det er også mange klubber og utøvere som deler treningstips, motiverer hverandre og utfordrer hverandre på tvers av klubber i en tid som dette. Det er dette som er ekte fellesskap og gir stor sykkelglede.

Tagget med: , , ,

Les også disse