NYE UTFORDRINGER: Rune Midthaug går fra Norges Cykleforbund til Norges Idrettsforbund. Det etter mindre enn ett år som administrativ leder i NCF. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sykkeltopp forlater forbundet etter «snart ett år i stillingen»

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 2.02.18 13:24

Del på    

Nytt skifte av generalsekretær.

(procycling.no): Den 22. mars ble Rune Midthaug ansatt som ny generalsekretær i Norges Cykleforbund. Ansettelsen kom i stand etter at Bjørn Sætre ga seg i stillingen kort tid før jul.

NCF melder i en pressemelding at de nå må ut på markedet for å besette stillingen på nytt. Dette etter at Midthaug har takket ja til å bli ny organisasjons- og kommunikasjonssjef i Norges Idrettsforbund (NIF).

– Idrettsforbundet skal igjennom en fornyelsesprosess, og når jeg fikk dette tilbudet om å være med å bidra, så kunne jeg ikke si nei. Det å få være del av ledergruppa i Norges største folkebevegelse er svært inspirerende og motiverende, sier Midthaug.

De drøye 10 månedene han har fått som administrativ leder i NCF, har tidvis vært både hektisk og konfliktfylt. Norges største sykkelhappening etter VM på hjemmebane i 1993, endte opp med massiv splid i sykkel-Norge og en underskudd på flere titalls millioner.

Under det ekstraordinære forbundstinget den 20. januar leverte Midthaug følgende karakteristikk fra talerstolen:

–  Jeg har vært generalsekretær siden mars 2017. Jeg kunne vel ikke ha drømt om å få hodet mitt inn i et verre vepsebol. Det tror jeg ikke var mulig. Men nok om det. Vi er der vi er.

Styret i NCF starter umiddelbart opp jakten på Midthaugs etterfølger. Ideelt sett ønsker de å ansette en ny generalsekretær før det ordinære forbundstinget i Tønsberg helga 10.-11. mars:

– Det blir viktig for oss å starte prosessen med å ansette en ny generalsekretær så tidlig som mulig, slik at et det nye styret som kommer i mars forhåpentligvis kan få fremlagt en liste over aktuelle kandidater. Det er viktig for oss å presisere at Rune vil fortsette som generalsekretær en god stund fremover, slik at vi har rimelig tid på å få på plass en like dyktig erstatter, sier avtroppende sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen.

PS: Rune Midthaug vil tiltre den nye stillingen senest 1. mai 2018.

Tagget med: , , ,

Les også disse