NYE UTFORDRINGER: Rune Midthaug går fra Norges Cykleforbund til Norges Idrettsforbund. Det etter mindre enn ett år som administrativ leder i NCF. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Fant plutselig fire år gammel millionregning

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 22.01.18 19:15

Del på    

Mer økonomisk rot i sykkelforbundet.

(procycling.no): Et sykkelforbund med allerede store økonomiske problemer får det ikke noe lettere etter opplysninger som kom frem under det ekstraordinære forbundstinget på Eidsvoll i helgen som var.

Det melder TV 2. 

Generalsekretær Rune Midthaug talte fra talerstolen om den økonomiske situasjonen hos NCF, der han kunne berette om flere uventede kostnader. Til sammen utgjorde regningene omlag to millioner kroner.

Kostnadene skulle egentlig ikke på 2017-regnskapet, men skulle blitt betalt tidligere. Siden de ikke er betalt, må de nå tas, hvilket vil påvirke økonomien til forbundet.

Den ene regningen er fra TV 2 til Bergen 2017 AS, arrangørene bak VM i Bergen. Regningen lyder på drøye 1.5 millioner kroner, og skulle vært sendt til Bergen 2017 og vært i deres 2017-regnskap.

Da den ikke er blitt sendt videre, er det nå NCF som må betale regningen. Den stammer tilbake til 2014, og ifølge TV 2 sier sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen at er det en administrativ tabbe innad i forbundet som er årsaken til at regningen ikke er kommet frem dit den skal.

Det må NCF nå betale dyrt for.

Hansen var forøvrig daglig leder i Bergen 2017 frem til i høst.

– Funnet en del ting som skulle vært tatt i 2016

Midthaug begynte i jobben som generalsekretær i 2017, og prøver nå å rydde opp i det økonomiske rotet hos NCF. I tillegg til TV 2-regningen, må også Midthaug håndtere kostnader som skulle vært ordnet opp i 2016. Punktet som omhandler «Kostnader for arbeid utført i 2015 & 2016» ligger på 642 000 kroner.

– Jeg har funnet en del ting som skulle ha vært tatt i 2016, men som vi er nødt til å ta i 2017. Det er egentlig to deler. Det ene er utvikling på nettsidene våre. Det er delvis 2015 og 2016. Det er den ene siden av det. Og så er det et krav som opprinnelig var på 732 000, men som vi har fått ned til 482 000. Men de må likevel tas, sier Midthaug til TV 2.

Den nåværende generalsekretæren har hatt et vanskelig utgangspunkt for jobben sin, men påstår at det er uaktuelt å skyve kostnader videre.

–  Det er 305 ulike prosjekter som er budsjettert i 2017. Noen prosjekter bruker mer penger, noen bruker mindre. Men jeg har vært gjennom alle sammen – jeg vet ikke hvor mange ganger. Jeg har ikke noen andre ting som ligger her nå. Men om det kommer noen andre ting, noe jeg ikke tror det gjør, så kommer de til å komme her. Da kommer dere til å se de. Jeg kan garantere at de kommer til å ligge der. De kommer ikke til å bli skubbet videre til 2018. Det er helt uaktuelt.

– Nå vi må bygge den plattformen vi trenger for å komme oss videre. Da får det, nær sagt, bli det det blir. Jeg håper jo det blir best mulig, selvfølgelig, men vi må på en måte ha dette oppe, slik at vi vet hva vi snakker om.

Tagget med: , ,

Les også disse