Prøv Procycling Pluss idag

FORMSYKLIST: August Jensen har vist god form i Portugal den siste tiden. Her fra Tour of Norway. FOTO: Kristoffer Øverli Andersen/Tour of Norway

August Jensen kjempet om seier

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 16.03.16 17:10

Del på    

Coop-rytter på femteplass i portugisisk etapperitt.

Imanol Estevez (Euskadi Basque Country-Murias) vant onsdagens etappe av Volta ao Alentejo. Åpningsetappen av fem-dagers-rittet var på 158 kilometer og inneholdt flere kategoriserte stigninger. Samtlige av dem kom over den siste halvdelen av etappen.

Et redusert felt kom samlet inn mot målgang i Castelo de Vide. Den 23-år gamle baskeren var sterkest i den avsluttende stigningen og kunne med det ikle seg den gule ledertrøya.

August Jensen kjempet om seier
August Jensen, som nylig vant etapperittet GP Liberty Seguros, var langt fremme mot slutten av rittet.

Coop-ryttern var nummer fire over etappens siste bakkespurt og han hang godt med opp den siste bakken. Bodøværingen kom i mål på en femteplass.

Onsdanges etappe var kanskje rittets hardeste. Bodøværingen har derfor sikret seg et godt utgangspunkt i sammendraget.

Krister Hagen viste god form i GP Liberty Seguros. På onsdagens etappe i Volta ao Alentejo viste han at formen fortsatt er inntakt.

Den solide 27-åringen gikk i brudd tidlig på etappen og ble til slutt del av et brudd på fire ryttere. Hagen vant den andre innlagte spurten før bruddforsøket ble hentet etter 100 kilometer.

Hagen gav seg ikke med det og hang med tetgruppa helt til mål. Han endte til slutt på en 14. plass. Det betyr at Hagen ligger som nummer tre i sammendraget, fem sekunder bak sammenlagtleder Estevez (Euskadi). Jensen er nummer seks i sammendraget, ti sekunder bak den ledende baskeren.

– Nå er vi på skuddhold med både Krister og August, mens også Øivind Lukkedal holdt seg godt med fremme. Det stiller oss i en god angrepsposisjon, hvilket passer oss godt, forteller sportsdirektør Olav Aleksander Benjaminsen hjemme fra Stavanger, da han har overlatt troppene i Portugal til lagets belgiske sportsdirektør.

Lignende avslutning på andre etappe
Onsdagens 158 kilometer lange åpningsetappe av Volta ao Alentejo startet i Portalegre, helt øst i Portugal. Løypa gikk i en 99 kilometer lang runde før rytterne, etter en tur innom Portalegre igjen, syklet nordover mot Castelo de Vide.

Ettapperittet går over fem dager og fortsetter torsdag med en, stort sett, flat etappe. Med sine 206.2 kilometer er den rittets lengste. Etappen avsluttes, som på onsdagens etappe, med en kort stigning helt mot slutten.

Coop-Øster Hus og Team FixIT.no er de norske bidragene i rittet samt brødrene Lunder som sykler for svenske Team Bliz-Merida.

Slik gikk det til:
Klokken 13:00 trillet 169 ryttere ut fra Portalegre. Coop-rytteren Oscar Landa startet ikke onsdagens etappe.

Feltet forble samlet inn mot første innlagte spurt der Rafael Reis (W52-FC Porto) var først over streken.

Angrepsvillig nordmann
Etter 25 kilometer gikk dagens første brudd. Krister Hagen fra Coop-Øster Hus hadde fått en ledelse på 30 sekunder på hovedfeltet. Med seg hadde han Remi Cavagna (Klein Constantia).

De to ble til fire da Ivo Oliveira (Liberty Seguros) og Alexander Vdovin (Lokosphinkx) kjørte seg opp. Etter fire mil på veien hadde de en luke på ett minutt og 30 sekunder. På den første timen syklet rytterne 44 kilometer.

Fire blir til tre
Kvartetten i front fikk aldri den helt store ledelsen. Krister Hagen vant den andre innlagte spurten, men ledelsen til feltet var på bare 20 sekunder. Vdovin måtte slippe de fire i front og ble tatt igjen av feltet.

Hovedfeltet roet ned tempoet etter spurten og ledelsen til trioen i front vokste til to minutter og elleve sekunder etter 87 kilometer på sykkelen.

Ledelsen skulle vise seg å være kortvarig. De portugisiske lagene i hovedfeltet hentet bruddet rett før etappens første kattegoriserte stigning etter omlag 100 kilometer.

Feltet sprenges
Amaro Antunes fra portugisiske LA Aluminus-Antarte angrep og syklet alene over etappens tre første bakkespurter. Etter tolv mil hadde portugiseren omtrent ett minutt på et hovedfelt som hadde blitt delt i to i det kuperte terrenget. Da det gjennstod 24 kilometer til mål ble Antunes hentet av det jaktende feltet.

Over den siste bakkespurten var August Jensen fjerdemann. Opp den siste bakken var han langt fremme. Baskiske Imanol Estevez vant etappen, men Jensen kjempet seg til en femteplass.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse