Prøv Procycling Pluss idag

VANT SAMMENLAGT: Her får August Jensen gul trøye etter å ha vunnet første etappe av GP Liberty Seguros. Foto: Olav Alexander Benjaminsen

Hyller lagkamerat etter seier: – En slags skytsengel

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 13.03.16 20:29

Del på    

Med ni mil til mål hadde Coop-Øster Hus to ryttere igjen. Sammenlagtleder August Jensen og lagkamerat Krister Hagen.

Etter at August Jensen vant den første av de to etappene i GP Liberty Seguros var det en ting som gjaldt for Coop-Øster Hus. Å forsvare ledertrøya på søndagens avsluttende etappe.

Sandnes-laget gjorde det de skulle. August Jensen ble nummer ni på siste etappe og vant rittet sammenlagt. Coop-Øster Hus tok med det sesongens første seier i et etapperitt, men halvveis ut på etappen så det ikke så lyst ut.

To mann igjen
Noen timer etter målgang i Lagoa ligger en fornøyd August Jensen på massasjebordet når han snakker til procycling.no.

– I dag var det et hardere ritt en på den første etappen. Det var flere bakker og mer utskilling. Mange ville ha et tøft ritt så det ble kjørt hardt i de fleste av bakkene. Halvveis i rittet hadde vi bare Krister Hagen og meg igjen. Vi var i undertall, forteller bodøværingen som skildrer de neste milene som kaotiske.

– Det var mange som ville være med på leken, men det gikk aldri noe stort brudd. Det var mye støting fram og tilbake. Enten så svarte Krister på angrepet eller så var det andre lag som sørget for at det ble samlet igjen, forklarer Jensen.

Lettere å kontrollere lite felt
Etter etappens andre kategoriserte stigning ble feltet redusert ytterligere. Den 24-år gamle Coop-rytteren mener dette var en fordel.

– Utskillingen etter den andre bakken var viktig. Da ble det et mye mindre felt og det er mye lettere å kontrollere. Vi fikk bedre oversikt, beretter bodøværingen.

– Etter bakken var det to rytter som fikk en luke. Det var et amerikansk lag som ville ta noen bonussekunder på en innlagt spurt 14. kilometer før mål. Det fikk de, men vi hentet dem kort tid etter. Det ble angrepet litt over den siste mila, så de ble kanskje hentet litt for tidlig, sier Jensen.

– Han ble en slags skytsengel for meg
Det endte med en spurt der Coop-rytteren tok 9.plassen. Med det kunne han ta steget opp på seierspallen og ikle seg den gule trøya. Jensen fikk seieren, men han skryter stort av lagkameraten Krister Hagen.

– Krister gjorde en god jobb. Han ble en slags skytsengel for meg. Vi hadde gode bein begge to og jeg slapp å bli isolert. Det er jeg som går på podiet og får hyllesten, men Krister Hagen var ekstremt viktig for meg i dag. Han fortjener all skryt han får. Det er ikke så mange som skjønner hvor viktig den jobben hjelperyttere gjør er, sier Jensen.

Håper på mer suksess i Portugal
For Coop-Øster Hus er fem-dagers-rittet Volta ao Alentejo neste ritt på kalenderen.

– Vi har syklet der tidligere og gjort det greit. Vi stiller sterkt der så jeg håper vi klarer å bite fra oss, beretter 24-åringen.

Tagget med: , , ,

Les også disse