Prøv Procycling Pluss idag

GUL TRØYE: August Jensen (24) forsvarte ledelsen og tok sammenlagtseieren. Her fra premieseremonien etter den første etappen. Foto: Olav Aleksander Benjaminsen

Coop-Øster Hus vant sammenlagt i Portugal

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 13.03.16 17:17

Del på    

August Jensen forsvarte ledelsen på den avsluttende etappen.

August Jensen vant lørdagens åpningsetappe av to-dagers-rittet GP Liberty Seguros. På søndagens etappe forsvarte Coop-Øster Hus ledelsen.

Will Routley (Rally Cycling) vant etappen etter en spurt der omlag 40 ryttere kom samlet til mål. August Jensen tok 9.plassen på etappen og med det vant han rittet sammenlagt. Etappevinneren Routley endte tre sekunder bak nordmannen i sammendraget. Spanske Vicente Garcia (Louletano) tok tredjeplassen.

To Coop-ryttere i feltet
Etter at etappens første brudd ble hentet var det flere ryttere som angrep over de siste milene. Coop-Øster Hus hadde to mann med i det som var igjen av hovedfeltet.

Krister Hagen (Coop-Øster Hus) ofret seg for lagkameraten og var blant dem som sørget for at det endte i en spurt. Han endte til slutt på 14.plass i sammendraget.

Nå venter nok et portugisisk etapperitt for Coop-Øster Hus. Etapperittet Volta ao Alentejo starter onsdag og strekker seg over fem dager.

Team FixIT deltok også i rittet samt brødrene Nikolai og Mikkel Lunder som sykler for svenske Team Bliz-Merida.

Slik gikk det til:
Etter at litt over havlparten av den 186 kilometer lange etappen var unnagjort hadde en gruppe på fem mann opparbeidet seg en luke på ett minutt og fem sekunder. Hovedfeltet hentet utbryterne inn mot etappens siste bakkespurt.

Coop-Øster Hus hang med opp bakken og over toppen var Krister Hagen nummer tre og August Jensen nummer fire. Like etter toppen støtet en duo og fikk 50 sekunder på nærmeste gruppe der Coop-gutta befant seg.

Krister Hagen arbeidet hardt for sin lagkamerat og var med på å hente de to i front. Da det gjennstod ti kilometer var de to hentet inn. Flere ryttere angrep over de neste kilometerne, men inn mot mål i Lagoa var feltet fortsatt samlet.

Hagen og Jensen ungikk en velt med som skjedde tre kilometer igjen og inn på oppløpet lå August Jensen i andreposisjon. I spurten var canadiske Will Routley (Rally Cycling) raskest og vant etappen. Jensen endte på 9.plass. Det var godt nok til å beholde sammenlagtledelsen.

Tagget med: , , ,

Les også disse