Prøv Procycling Pluss idag

KALASFORM: Kasper Asgreen har ikke akkurat prioritert tempo foran denne sykkelsesongen, men er i såpass bra form at han var topp 3 under dag 5 av Paris-Nice, også. Her fra podiet etter seieren i Kuurne. (Photo by Tim de Waele/Getty Images)

Asgreen bekreftet klassikerformen på nytt med imponerende tempo

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 12.03.20 11:36

Del på    

Har tatt et bevisst valg denne sesongen.

(procycling.no): Det så ikke slik ut onsdag, men temposykkelen til Kasper Asgreen har måttet lide for et oppjustert mål om å markere seg under vårklassikerne.

– Jeg har hatt en del fokus på klassikerne de siste to månedene, så jeg var ikke superforberedt til denne tempoen. Det var snakk om prioriteringer fra min side, da det er den eneste tempoen denne våren for min del, sier Deceuninck-Quick Step-rytteren til feltet.dk.

Les mer om den femte etappen av Paris-Nice her!

I Saint-Amand-Montrond var Søren Kragh utilnærmelig. På tiden 18:51 var han seks sekunder raskere enn sammenlagtleder Max Schachmann. På tredjeplass sørget Aagreen for nok en topp dansk sykkeldag, ytterligere seks sekunder bak tyskeren.

Likevel foran navn som Thomas De Gendt, Stefan Küng, Tobias Ludviggson og Victor Campenaerts.

De som har kikket på det lille som har vært av action på brostein så langt i sesongen, har lagt merke til at den danske duoen har vært toneangivende også under Omloop Het Nieuwsblad og Kuurne-Brussel-Kuurne.

Dansker i forrykende form

Asgreen har vært vanskelig å misse etter at han gikk hen og vant i Kuurne rett foran nesa på en fortørnet Alexander Kristoff. Det var også han som kjørte inn Pascal Eenkhoorn og Wout Van Aert da de forsøkte å angripe i forkant av Oude Kwaremont under OHN.

Kragh satte også sitt preg på rittene under åpningshelga. Han var med i det avgjørende støtet under lørdagens kraftprøve mellom Gent og Ninove, og måtte først kapitulere mot Yves Lampaert og Jasper Stuyven innenfor de siste tre kilometerne.

Asgreen forteller i et intervju med feltet.dk at prioriteringene hans har vært krystallklare foran 2020-sesongen.

– Det er veldig mange spennende vårklassikere å kjøre, så jeg har fokusert spesifikt mot dem, forteller Asgreen.

Hva som skjer med de resterende vårklassikerne må man nesten bare vente å se. Fra Belgia melder arrangøren av E3 Binck Bank Classic at de holder igjen å sette opp VIP-telt til de får mer informasjon fra myndighetene.

Belgia holder pusten

Foreløpig har ikke Corona-viruset hatt spesielt stor spredning i Belgia, men det kan selvsagt endre seg. Innenfor de trange rammene til sykkelbobla, er det naturligvis litt surt for både Asgreen og Kragh dersom de ikke skal få utnyttet formen de besitter akkurat nå til fulle under andre halvdel av mars og de første ukene av april.

Men det er selvsagt lite de får gjort med det akkurat nå.

Neste uke er det fremdeles planen at Danilith Nokere Koerse og Bredene Koksijde Classic skal arrangeres i Belgia. Onsdag valgte dog Uno-X NDT å innstille all form for konkurranse ut mars, og trakk seg blant annet fra de to rittene i Belgia.

E3 Binck Bank Classic er ført opp på kalenderen fredag 27. mars.

Ingen flere ritt i mars på Joker Fuel of Norway og Uno-X

Tagget med: , ,

Les også disse