KASPER ASGREEN: Dansken vant Flandern rundt etter en imponerende spurtseier over Mathieu van der Poel. Foto: Skjermdump Eurosport player.

Kasper Asgreen vant Flandern rundt

Erik Rustad Markussen
Tips meg
Håvard Rustad Markussen
Tips meg

Publisert 4.04.21 16:34

Del på    

Dansken utmanøvrerte Mathieu van der Poel på oppløpet i Oudenaarde.

(procycling.no): Det ble en heftig duell mellom den regjerende mesteren Mathieu van der Poel og danske Kasper Asgreen i årets utgave av Flandern rundt.

Etter å ha rykket fra Wout van Aert på Oude Kwaremont, holdt duoen unna for resten av feltet helt til målstreken i Oudenaarde.

På den siste kilometeren la Asgreen seg på hjulet til Van der Poel. Med ca. 250 meter igjen åpnet dansken spurten. Det så lenge ut til at Van der Poel skulle vinne, men med 50 meter igjen var det slutt. Asgreen holdt derimot ut helt til målstreken, og kunne strekke armene i været.

– Jeg følte meg bra på de siste kilometerne, og jeg bestemte meg for å prøve å stole på spurten min, og på den siste kilometeren fikk jeg Mathieu foran. Jeg hørte vi hadde 30 sekunder til gruppa bak, så jeg bestemte meg for å legge meg på hjul, så jeg kunne bestemme når vi skulle gå, fortalte dansken til arrangøren etter målgang.

– Det var et veldig hardt ritt. Jeg tror vi begge var på limiten. Men ja, det ble et spørsmål om marginer på slutten.

Asgreen fortalte også at han hadde fått gode råd fra den danske legenden Rolf Sørensen før rittet.

– Dette er fantastisk. Rolf ringte meg her om dagen etter seieren i E3, og jeg ba han om råd. Det har vært en fantastisk periode, og jeg er veldig glad for hvordan denne klassikersesongen har gått.

Dansken så råsterk ut hele dagen, og var blant de beste opp hvert eneste brosteinsparti. Selv om det var Van der Poel som angrep på Oude Kwaremont, og kjørte Wout van Aert ut av konkurransen, var det danske Asgreen som så best ut opp den siste knekkeren Paterberg.

– Planen var å begynne å angripe etter Oude Kwaremont den andre gangen. Og vi kjørte et perfekt ritt hele dagen. En stor takk til lagkameratene mine, avslutter Asgreen.

Det ble dessverre en tøff dag for nordmennene. Kristoff ble hindret av en velt, og nådde aldri helt frem mot slutten av rittet.

Tagget med: ,

Les også disse