FIKK DET TUNGT: Alexander Kristoff klarte ikke beholde sammenlagtledelsen i Deutschland Tour. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Kristoff mistet ledertrøya

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 31.08.19 17:44

Del på    

Nordmannen klarte ikke å henge med de beste i bakkene.

(procycling.no): Etter to gode etapper var det forhåpninger til at Alexander Kristoff også kunne henge med på den tredje etappen i Deutschland Tour, men det ble en litt for vanskelig oppgave for 32-åringen.

Da feltet splittet seg med to mil igjen havnet han på feil side og med Deceuninck-Quick-Step i front som brukte opp flere ryttere i frontgruppa for å holde unna, så kom aldri nordmannen seg opp igjen.

En gruppe på rundt 20 ryttere var samlet over den siste bakken og skulle kjempe om etappeseieren i Eisach.

Med tre kilometer igjen angrep Jasper Stuyven (Trek-Segafredo) og med 1,7 kilometer igjen kom danske Kasper Asgreen (Deceuninck-Quick-Step) seg opp til belgieren. De holdt unna for gruppa bak og etter at Stuyven hadde dratt den siste kilometeren, hadde Asgreen få problemer med å spurte inn til etappeseier. 

Stuyven overtok samtidig ledelsen i rittet.

Kristoffs gruppe kom inn 1:20 bak etappevinner Asgreen.

DANSK SEIER: Kasper Asgreen vant den tredje etappen i årets Deutschland Tour. Foto: Bas Czerwinski/Getty Images

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Mer kontrollert start

Etter at de første timene gikk unna i heseblesende fart på den andre etappen, var det mer kontrollert på den tredje etappen i årets Deutschland Tour.

Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick-Step), Mads Pedersen (Trek-Segafredo) og Mika Heming (Dauner D&DQ-Akkon) utgjorde dagens brudd, men de var alle over 16 minutter bak i sammendraget før etappen og ingen trussel for Alexander Kristoff.

På det meste hadde de litt over syv minutter, men inn mot den kuperte finalen i Eisach de siste fire milene hadde feltet full kontroll.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Kristoff måtte slippe

Feltet hentet inn utbryterne i god tid og i løypa rundt Eisach ble det satt god fart. I bakken opp mot Vachaer Stein (1,4 kilometer à 5 prosent) ble feltet splittet og dessverre satt Alexander Kristoff på feil side.

UAE kjempet for å samle de to feltene, men i front satt Deceuninck-Quick-Step med så godt som hele laget og kjørte hva de kunne for å holde nordmannen bak.

Over den siste bakken, Hohe Sonne (1,8 kilometer á 6,6 prosent) hadde avstanden vokst til rundt 50 sekunder. Selv med elleve kilometere igjen til mål ble det i tøffeste laget og Kristoff var dermed ikke med i seierskampen på den tredje etappen.

I den kampen var danske Kasper Asgreen best og tok sin tredje seier for sesongen.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , ,

Les også disse