Prøv Procycling Pluss idag

FOR VENNENE: Remco Evenepoel dediserte EM-gullet til Bjorg Lambrecht og Stef Loos. Foto: Bas Czerwinski/Getty Images)

Evenepoel ble europamester: – Dette er en seier for Bjorg og Stef

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 8.08.19 16:15

Del på    

En dag for tempotalentene i Alkmaar.

(procycling.no): Hadde han kjørt U23-tempoen i EM to timer tidligere, ville Remco Evenepoel vunnet med 58 sekunder. Men 19-åringen, som kunne stilt i U23-klassen de neste tre årene, valgte å stille til start i eliteklassen og det med god grunn.

Ingen kunne nemlig gjøre noe med førsteårssenioren, som dermed innkasserte nok en stor triumf. 

Belgieren vant Clásica San Sebastián forrige helg og har nå også blitt europamester i eliteklassen. Seieren er hans femte denne sesongen.

Evenepoel var tydelig nervøs da de siste rytterne kom mot mål, og da det ble klart at han tok seieren begynte tårene å renne for 19-åringen.

– Det er utrolig. Forrige uke i San Sebastián og nå dette. Jeg kan ikke tro det, sier han i et intervju vist på Eurosport Player.

– Jeg sa til alle på det belgiske laget at jeg skulle ta (EM)-stjernene for noen stjerner i himmelen. Dette er ikke min seier. Dette er en seier for Bjorg og Stef.

Bjorg Lambrecht døde på mandag, mens Evenepoels tidligere lagkamerat Stef Loos døde i mars.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Satte standarden tidlig

I første halvdel av startfeltet hadde man blant andre Edoardo Affini (Italia), Kasper Asgreen (Danmark) og Remco Evenepoel (Belgia). De to førstnevnte, U23-mester på tempo i EM i henholdsvis 2018 og 2017, satte begge gode tider, men måtte se at fjorårets juniormester på tempo i EM, Evenepoel, var enda raskere igjen.

Den lille belgieren passerte halvveis ni sekunder foran Asgreen, med en gjennomsnittsfart på 59,2 kilometer i medvinden på vei til passeringspunktet.

Inn mot mål økte han ledelsen sin med ni nye sekunder og var 18 sekunder foran Asgreen, som den første rytteren under 25 minutter, med tiden 24:55.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Ingen i nærheten av 19-åringen

Fremdeles gjenstod ryttere som Stefan Küng (Sveits), Jos van Emden (Nederland) og Yves Lampaert (Belgia), men ingen av dem klarte å kjøre seg inn i gullkampen.

De var også alle bak Asgreen, hvor Küng, Lampaert og Alex Dowsett (Storbritannia) var nærmest, fem sekunder bak dansken.

Dermed var kampen om medaljene fremdeles åpen. Der ble det utrolig jevnt. Affini var to sekunder bak Asgreen, og både Küng, Dowsett og Filippo Ganna (Italia) la seg innenfor to sekunder bak italieneren. 

Bronsen gikk med det til Affini og man fikk tre virkelige talenter på de tre medaljeplassene.

Tagget med: , , , ,

Les også disse