ENDELIG TEMPOTRIUMF: Søren Kragh Andersen har vært nære sin første temposeier som proff de siste årene. Onsdag skjedde det endelig. Foto: Luc Claessen/Getty Images

Kragh Andersen til topps etter forrykende avslutning

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 11.03.20 16:15

Del på    

Dansken distanserte Schachmann på siste halvdel.

(procycling.no): Onsdagens tempo i Paris-Nice ble en duell mellom rittlederen og enda et blad fra en dansk gullgenerasjon.

Søren Kragh Andersen (Team Sunweb) gikk seirende ut av duellen med Maximilian Schachmann (Bora-Hansgrohe).

Thomas De Gendt (Lotto Soudal) satt den første virkelige tempolista med tiden 19:04.

Deceuninck-QuickStep sin formsterke danske Kasper Asgreen var sekundet raskere enn belgieren, men den høyreiste Kolding-rytteren var ikke dagens beste mann fra det flate landet.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Søren Kragh Andersen var et par hakk skarpere gjennom de drøyt 15 kilometerne fra startstreken og målstreken ved Saint-Amand-Montrond.

18:51 var den nye ledertiden etter en forrykende siste halvdel av Sunweb-rytteren.

Tyskeren til Bora-Hansgrohe trillet ned startrampen i saint-Amand-Montrond i den gule ledertrøya som siste startende og var raskest fram til passering etter halvkjørt ritt.

Syv sekunder hadde Schachmann ned til Kragh Andersen. Men dansken sin prestasjon på siste halvdel var overlegen. Tiden rant ut på de siste hundre meterne for mannen i gult som til slutt var seks sekunder bak Sunweb-vinneren i mål. 13 sekunder forsvant på de siste 8,5 kilometerne.

– Jeg er kjempeglad. Det var en stor lettelse. Endelig kom temposeieren min. Jeg kan nesten ikke tro det, men dette var noe jeg hadde som et mål. Jeg fikk ut mitt beste og beina mine var gode i dag også, sier Kragh Andersen i seiersintervjuet vist på Eurosport.

25-åringen fra Strib har en rekke meget gode temporesultater de siste årene, men har aldri hatt sekundene på sin side før i dag. I 2019 hadde han flere temporitt der han var noen sekunder fra seier. Men onsdagens kuperte løype i Paris-Nice var perfekt.

– Jeg liker ikke at det går helt flatt. Jeg liker at det er litt bakker, ganske teknisk og med litt temposkifter underveis. Så det var en veldig bra løype for meg, så jeg likte den.

Nå venter hjelperytterjobb de neste dagene.

– Jeg er her for å hjelpe laget og Tiesj. Vi tar det dag for dag og håper på etapperesultat men også Tiesj i sammendraget. Jeg er her for å hjelpe han, men dette var min sjanse. Så jeg er glad jeg tok den.

Artikkelen fortsetter under bildet!

ØKTE LEDELSEN: Det ble bare nesten i kampen om etappen, men i sammendraget aner Schachmann nå en mulighet for å forsvare seg helt til Nice. Foto: Luc Claessen/Getty Images

Økte i sammendraget

Kun 13 sekunder skilte de to beste i sammendraget før tempoeetappen i Paris-Nice. Etter 15 kilometer mot klokka tikket sekundet stadig mer i Maximilian Schachmanns favør på den fronten, selv om etappen røk.

Etappevinner Kragh Andersen poppet opp til andreplass, men er hele 58 sekunder bak Schachmann. For tyskerens del var det en dag med litt skuffelse etter andreplassen, men mest positive følelser.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Jeg så at jeg ledet på toppen siden jeg ga alt i bakkene i starten. Jeg ville ikke at det skulle bli som i Algarve der jeg kjørte litt jevnere og tapte mye. Søren Kragh var superrask i dag, men jeg var nære så jeg er fornøyd, sier Schachmann i intervjuet vist på Eurosport.

26-åringen, som vant åpningsetappen, tok bra med tid på alle de beste klatrerne. Lagkompis Felix Großschartner er 1:01 bak, mens den nærmeste virkelige sammenlagtkonkurrenten før etappen, Sergio Higuita, tapte 46 sekunder og er nå 1:06 bak.

– Du kan forvente at jeg skal kjempe helt til slutten. Jeg skal sloss så mye jeg kan for å forsvare trøya. Jeg har allerede sjekket klatringene, så jeg vet hva som kommer. Jeg tror jeg har en sjanse, konstaterer Bora-Hansgrohe-rytteren.

Mer krevende klatringer venter på mannen i ledertrøya de neste dagene, dersom rittet får fortsette som normalt.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse