<b>I TRØBBEL:</b> Lance Armstrong saksøkes av myndighetene. I avhør skal han ha innrømmet å ha dopet seg allerede i 1993. Foto: STEPHANE DE SAKUTIN (Scanpix/Afp)

KOMMER IKKE TIL FLANDERN: Lance Armstrong. Foto: STEPHANE DE SAKUTIN (Scanpix/Afp)

Armstrong avlyser omstridt Flandern-besøk

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 27.03.18 17:44

Del på    

Blir erstattet av fotballtrener.

Det har vært mye kontroverser rundt det planlagte besøket til Lance Armstrong i forbindelse med Flandern rundt. Amerikaneren skulle være hovedtaler på Tour of Flanders Business Academy (arrangert av Flanders Classics, arrangøren av Flandern rundt og flere andre flamske klassikere) på fredag, hvor deltagerne først sykler de siste syv milene av løypa før det blir holdt en lunsj med taler, hvor da Armstrong var hovedtrekkplasteret.

I tillegg var også Armstrong invitert til selve rittet på søndag.

– Jeg hadde funnet det frekt og ugjestmildt å ikke invitere med til rittet på søndag, sa eier av Flanders Classics, Wouter Vandenhaute til Sporza tidligere i vår.

UCI-president David Lappartient er blant de som har vært meget kritiske (og da særlig til invitasjonen til søndagens ritt), og franskmannen har blant annet gjort det klart at han ikke vil besøke rittet som en følge av invitasjonen.

– Jeg kan ikke ta fra ham sitt amerikanske pass og hindre ham fra å komme til Belgia. Jeg forstår at han kan bli invitert til å tale på en konferanse, og han vil åpenbart tiltrekke seg masse oppmerksomhet, men dette er ikke det bildet vi vil sende ut fra sykkelsporten. Vi vil promotere en ren sport, og Armstrong er ikke et symbol på det, sa Lappartient til Het Nieuwsblad.

Må holde seg i Texas

Nå blir det altså ikke noe av besøket for Armstrong. I en pressemelding fra Flanders Classics kommer det fram at amerikaneren har blitt forhindret av en «veldig seriøs familiær og personlig sak».

– Jeg må holde meg hjemme i Texas for å kunne takle situasjonen. Jeg er veldig glad for at Wouter Vandenhaute klarte å finne en strålende taler til arrangementet i Roberto Martinez. Jeg er sikker på at han har en veldig interessant historie å fortelle, og jeg har blitt fortalt at han er en stor sykkelfan, sier Armstrong.

Martinez er for øyeblikket landslagssjef for det belgiske herrelandslaget i fotball, og spanjolen har tidligere vært manager for de britiske klubbene Everton, Wigan og Swansea.

– Jeg sender Lance og hans familie mine lykkeønskninger i denne vanskelige tiden, sier Vandenhaute selv.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse