<b>I TRØBBEL:</b> Lance Armstrong saksøkes av myndighetene. I avhør skal han ha innrømmet å ha dopet seg allerede i 1993. Foto: STEPHANE DE SAKUTIN (Scanpix/Afp)

UPOPULÆR HOS UCI: Lance Armstrong er ikke brennhet hos UCIs nye president, David Lappartient. Foto: STEPHANE DE SAKUTIN (Scanpix/Afp)

Lappartient boikotter Flandern-besøk etter Armstrong-invitasjon

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 22.01.18 17:13

Del på    

UCI-presidenten mener det er upassende å invitere amerikaneren til rittet.

(procycling.no): Det har blitt skapt ståhei etter at organisasjonen bak Flandern rundt inviterte Lance Armstrong til å tale på et arrangement to dager før selve rittet, samt deretter å være gjest under den store festdagen.

UCIs president, David Lappartient, gikk ut og ba Flanders Classic om å trekke invitasjonen, men det vil ikke De Ronde-sjef, Wouter Vandenhaut gå med på.

– Lance sa at han ikke ville være en byrde, og ga meg lov til å gjøre avtaler med andre. Jeg ville ikke det. Han er hovedtaleren på fredag. Jeg hadde funnet det frekt og ugjestmildt å ikke invitere med til rittet på søndag, sa Vandenhaut til Sporza i forrige uke. 

– Armstrong ikke et symbol på ren sport

Den ferske presidenten har gått hardt ut mot juks og urettferdigheter i sykkelsporten siden han ble valgt under Bergen-VM. Han er klar på at Lance Armstrong ikke har noe i sporten å gjøre, og at det skader syklingens bilde.

– Jeg kan ikke ta fra ham sitt amerikanske pass og hindre ham fra å komme til Belgia. Jeg forstår at han kan bli invitert til å tale på en konferanse, og han vil åpenbart tiltrekke seg masse oppmerksomhet, men dette er ikke det bildet vi vil sende ut fra sykkelsporten. Vi vil promotere en ren sport, og Armstrong er ikke et symbol på det, sier Lappartient til Het Nieuwsblad. 

Artikkelen fortsetter under bildet.

LIKER IKKE DOPERE: David Lappartient har lite til overs for Flandern rundts Armstrong-invitasjon. Her er han avbildet med Erna Solberg under VM i Bergen i fjor. 
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Lance Armstrongs dom forbyr ham å delta på UCI-arrangement. Arrangørene bak Colorado Classic avsluttet til slutt samarbeidet med Armstrongs nye podkast som en følge av dette.

UCI-presidenten er ikke fornøyd med Vandenhauts håndtering av saken og vil som følge av det ikke være tilstede når årets andre monument arrangeres søndag 1.april.

– Han har ikke lov til å være i en rittbil siden han er suspendert på livsstid. Jeg er ikke fornøyd med denne situasjonen og har gjort det klart for Wouter Vandenhaute. Jeg kommer ikke til å besøke Flandern. Jeg vil besøke et og annet ritt i Belgia på starten av sesongen, men jeg vet ikke hvilke ennå. 

 

 

 

Tagget med: , , ,

Les også disse