VANT DE RONDE: Van Vleuten avgjorde på Paterberg, og vant Flandern rundt 2021. Foto: Skjermdump Eurosport player.

Van Vleuten avgjorde på Paterberg

Erik Rustad Markussen
Tips meg
Håvard Rustad Markussen
Tips meg

Publisert 4.04.21 18:27

Del på    

Den europeiske mesteren vant Flandern rundt for andre gang, ti år etter forrige triumf.

(procycling.no): Med 13 kilometer igjen av Flandern rundt angrep storfavoritten Annemiek van Vleuten på den beryktede stigningen Paterberg. Ingen av konkurrentene klarte å holde følge, og den 38 år gamle europamesteren seilte ifra.

På de siste kilometerne inn til målbyen Oudenaarde ble det en spennende sekundstrid mellom Van Vleuten og den jagende gruppa, bestående av  Anna van der Breggen, Demi Vollering, Lisa Brennauer, Grace Brown, Cecilie Uttrup Ludwig og Marta Cavalli.

Van Vleuten fikk aldri mer enn 15-16 sekunder, men klarte likevel å holde unna helt til mål, og kunne juble for sin andre seier i rittet, 10 år etter den første, som kom tilbake i 2011.

– Jeg har ventet i ni år på dette. Jeg så en reprise av seieren min i 2011, og fikk lyst til å gjenta denne. Og dette var veldig spesielt for meg og mitt nye lag Movistar. Jeg fikk veldig god hjelp fra lagkameratene mine, og jeg hadde veldig lyst til å vinne. Så jeg tror vi skal feire dette bra i kveld, fortalte Van Vleuten til arrangøren etter målgang. 

Tyske Lisa Brennauer vant spurten i gruppa bak og ble nummer to. Australieren Grace Brown ble nummer tre.

– Det var veldig hardt når hun angrep. Jeg slet allerede på Oude Kwaremont, for å holde følge, og jeg ville komme inn i Paterberg i fronten. Men Annemiek var for sterk, men jeg slapp bare så vidt, så jeg synes ikke jeg skal være så alt for misfornøyd, å heller være fornøyd med hvor sterkt jeg kjørte i dag. Så jeg er fornøyd, fortalte andrekvinne Brennauer etter målgang.

Det var også Annemiek Van Vleuten som åpnet ballet allerede på Kanarieberg med 45 kilometer til mål. Konkurrentene klarte imidlertid å holde følge, og feltet samlet seg raskt.

På Oude Kwaremont angrep verdensmesteren Anna van der Breggen, men fikk ikke stor nok luke på resten av konkurrentene, og på vei inn i Paterberg kom gruppa samlet.

Allerede fra foten av Paterberg angrep Van Vleuten. Lisa Brennauer var nærmest til å følge, men måtte slippe bakhjulet til den europeiske mesteren relativt raskt. Selv om Van Vleuten plutselig så ut til å miste balansen, og måtte lene seg på rekkverket langs løypa, klarte hun å øke ledelsen opp mot toppen.

Det ble dessverre for tungt for de norske rytterne i dag. 18 år gamle Anne Dorthe Ysland imponerte imidlertid ved å holde følge med feltet helt frem til Berg Ten Houte med ca. 50 kilometer igjen.

Tagget med: ,

Les også disse