Prøv Procycling Pluss idag

TIL BELGIA: Armstrong blir æresgjest i Flandern rundt neste år. FOTO: Flanders Classic.

Armstrong invitert som æresgjest til Flandern rundt

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 14.12.17 15:13

Del på    

– Armstrong er fortatt en stor mester, sier rittdirektøren.

(procycling.no): Lance Armstrong er invitert av arrangøren til å være æresgjest under neste års Flandern rundt. 46-åringen skal være hovedtaler på en næringslivskonferanse organisert av Flanders Classic to dager før rittet.

Armstrong ble i 2012 utestengt på livstid og fratatt sine sju Tour de France-titler etter avsløringer om omfattende, karrierelangt og systemisk doping.

Armstrongs suspensjon ble ilagt av det amerikanske antidopingforbundet USADA og stipulerer at texaneren har forbud mot å delta i konkurranser i noen som helst form for kapasitet.

Etter sterkt press ble den pensjonerte rytteren nylig avskrekket fra å fungere som offisiell mediepartner for det amerikanske etapperittet Colorado Classic. Armstrong har de siste månedene spilt inn en stadig mer populær podkast.

– Lance Armstrong er og forblir en stor mester. Jeg har følt i mange år at han ble straffet først og fremst for sin arroganse, sier Wouter Vandenhaute, rittdirektør for Flandern rundt, i en pressemelding torsdag.

– Jeg møtte Lance Armstrong i Washington i oktober i fjor og opplevde ham som en mann som har slått seg til ro med sin skjebne. Selvsagt må sykkelsporten gjøre alt den kan for å bekjempe doping, men vi er alle nødt til å få en forståelse for fortiden vår. Jeg tror det er godt at vi fortsetter å hedre mestere som Laurent Jalabert og Richard Virenque, så hvorfor ikke invitere Lance Armstrong og Jan Ullrich tilbake inn i vår store sykkelfamilie?, sier Vandenhaute.

Flanders Classic er den største rittarrangøren i Belgia og er ansvarlig for Omloop Het Nieuwsblad, Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen, Scheldeprijs og Brabantse Pijl i tillegg til Flandern rundt.

Armstrong dukker opp i Flandern rundt en drøy måned før svindelsaken som er rettet mot ham skal gå sin gang i retten i Washington. Den tidligere sykkelstjernen står i fare for å måtte betale 100 millioner dollar i erstatning dersom retten finner han skyldig i å ha svindlet det amerikanske postvesenet som sponset US Postal Service-laget han syklet for i perioden 1998 til 2004.

Tagget med: , ,

Les også disse