SAINT GERMAIN EN LAYE, FRANCE - MARCH 10: Start / Warren Barguil of France and Team Arkea - Samsic / Maxime Bouet of France and Team Arkea - Samsic / Elie Gesbert of France and Team Arkea - Samsic / Andre Greipel of Germany and Team Arkea - Samsic / Amael Moinard of France and Team Arkea - Samsic / Laurent Pichon of France and Team Arkea - Samsic / Bram Welten of The Netherlands and Team Arkea - Samsic / Team Presentation / during the 77th Paris - Nice 2019, Stage 1 a 138,5km from Saint Germain en Laye to Saint Germain en Laye / PN / @ParisNice / during the on March 10, 2019 in Paris, France. (Photo by Justin Setterfield/Getty Images)

Arkéa-Samsic vraket til WorldTouren

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 24.10.19 10:14

Del på    

19 lag innfridde de sportslige kravene, inkludert Cofidis.

(procycling.no): Det ble klart i en pressemelding sendt ut av det internasjonale sykkelforbundet, UCI, torsdag formiddag.

Totalt var det 20 lag som søkte om WorldTour-lisens. Det var alle de 18 WorldTour-lagene (hvor Israel Cycling Academy har overtatt lisensen til Katusha-Alpecin), Cofidis og Arkéa-Samsic. 

Det er i UCIs regelverk for de neste tre årene gjort et unntak som tilsier at man kan ha opp mot 20 lag om noen av lagene utenfor topp 18 på rankingen av lagene som søkte var et eksisterende WorldTour-lag. Av dagens eksisterende WorldTour-lag er det Dimension Data som har gjort det svakest de siste tre årene og som dermed falt utenfor de 18 beste, men innenfor de 20 beste ettersom det kun var 20 lag som søkte om WorldTour-lisens. Cofidis var foran Dimension Data og innfridde dermed det sportslige kriteriet, mens Arkéa-Samsic ikke klarte det samme.

Dermed vil det nye laget til Nairo Quintana være avhengig av invitasjoner for å få plass i rittene de ønsker å kjøre på WorldTour-nivå. 

Trolig kunne flere andre lag fra nest øverste nivå vært foran Dimension Data, som endte nede på en 22. plass på årets ranking, slått av Cofidis, Israel Cycling Academy, Corendon-Circus, Wanty-Gobert og Total Direct Energie. UCI har ikke lenger lagrankingene for 2017 og 2018 tilgjengelig på sine nettsider.

En endelig avgjørelse på lisensene vil ikke bli tatt før i desember. Det vil da være avhengig av om lagene møter de administrative, etiske, finansielle og organisatoriske kriteriene, i tillegg til de sportslige kriteriene som de allerede har tilfredsstilt.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Total Direct Energie sikret plass i alle WorldTour-ritt

Det var også en markant kamp om å komme høyt oppe på lista for lagene på nivå to. Det ble en kamp helt til siste etappe i Tour of Guangxi, men sjetteplassen til Odd Christian Eiking i det kinesiske rittet var ikke nok til å gå forbi Total Direct Energie.

Dermed er det franske laget sikret invitasjon til absolutt alle WorldTour-ritt. De velger selv om de ønsker å takke ja til invitasjonene. 

Wanty-Gobert er på sin side sikret tilgang til alle éndagsritt på WorldTour-nivå. Skulle alle lagene utenom Cofidis få innvilget lisensen, slik at det blir 18 lag, vil de også få invitasjon til alle øvrige WorldTour-ritt.

I en artikkel forrige uke skrev vi at det tredje beste rangerte laget fra nivå to også fikk invitasjon til alle éndagsritt, men etter en oppdatering av den engelske regelboka, er ikke det lenger tilfellet. Skulle dog Cofidis ikke få lisens og det blir 18 WorldTour-lag, vil også Corendon-Circus få invitasjon til alle éndagsritt på WorldTour-nivå.

De 19 lagene som møtte de sportslige kriteriene for WorldTour-lisens:
AG2R La Mondiale
Astana Pro Team
Bahrain-Merida
Bora-Hansgrohe
CCC Team
Cofidis, Solutions Credits
Decenuninck-Quick-Step
EF Education First
Groupama-FDJ
Lotto Soudal
Mitchelton-Scott
Movistar Team
Team Dimension Data
Team Ineos
Team Jumbo-Visma
Team Katusha Alpecin (Israel Cycling Academy)
Team Sunweb
Trek-Segafredo
UAE Team Emirates

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , , , ,

Les også disse