NAIRO QUINTANA: Den colombianske rytteren er i politiets søkelys etter Tour de France. FOTO: Alex Broadway

Politiet åpner etterforskning mot Arkéa-Samsic: Ransaket Quintanas hotellrom

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 21.09.20 21:22

Del på    

Mistenker doping i det franske laget.

Det franske politiet har innledet en etterforskning mot det franske laget Arkéa-Samsic. Det franske nyhetsbyrået AFP melder at politiet har mistanke om doping i en «liten del» av laget.

Aktor i Marseille for Sentralkontoret for kampen mot trusler mot miljø og folkehelse, Dominique Laurens, forteller at mistanken kommer på bakgrunn av et funn av mange helseprodukter, inklusive dopingmidler, samt noe som kan brukes i forbindelse med doping.

Le Parisien skriver at politiet har tatt en lege og en fysioterapeut i varetekt. Ifølge Arkéa-Samsic skal dette imidlertid ikke være folk som er ansatt i laget, men som er av rytteres eget følge.

Ransaket Quintanas rom

Onsdag kveld ble hotellet i Meribel hvor Arkéa-Samsic bodde ransaket, etter Tour de France-etappen som ble avsluttet opp Col de la Loze. L’Equipe får hendelsen bekreftet av lagets sjef, Emmanuel Hubert.

Det skal ha vært rommene til lagets tre colombianere – Winner Anacona, Dayer Quintana og Nairo Quintana – som ble ransaket.

UCI skriver i en pressemelding på Twitter at de har vært i kontakt med fransk politi og sykkelsportens antidopingorganisasjon (CADF), og at de vil ta de nødvendige skrittene når de har fått vurdert informasjonen fra politiet.

Etter en lovende sesongstart var det igjen høye forventninger til Nairo Quintana, men colombianeren skuffet nok en gang. Han veltet tidlig i rittet og ble etter hvert preget av dette.

Til slutt endte han på på 17. plass sammenlagt.

Tagget med: , ,

Les også disse