SUPERSTART: Nairo Quintana startet 2020 på formidabelt vis. Bilkrasjen på fredag kommer neppe til å hemme ham i høstsesongen. FOTO: Luc Claessen/Getty Images

Quintana slapp med skrekken

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 3.07.20 15:07

Del på    

Colombianeren på treningstur ble påkjørt av bilist.

(procycling.no): På trening hjemme i Colombia på fredag fikk Nairo og Dayer Quintana en ubehagelig opplevelse i møte med en bilist.

Sjåføren skal ifølge lokale myndigheter ha begått en upassende manøver med sin bil.

Manøveren sendte Nairo Quintana i bakken.

Heldigvis slapp Arkéa-Samsic-kapteinen fra det uten alvorlige skader. En blodig albue er den meste synlige konsekvensen for storsyklisten, men kneet fikk seg også ha fått seg en trøkk.

– Han kom opp bak meg, og jeg så ham ikke eller noe sånt. Han kjørte på den hvite linja og traff meg. Jeg har et lite sår og slo mitt høyre kne og mitt venstre lår. Det var der jeg traff speilet på bilen som traff meg, sier Quintana selv i en video lagt ut på lagets kanaler i sosiale medier.

30-åringen ble ikke fraktet til sykehus, men fikk legebehandling hjemme i egen bolig. Hans manager Giuseppe Acquadro sier skadene ikke er alvorlige, men Quintana vil trenge to rolige uker før treningen kan starte for fullt igjen.

Quintana hadde en formidabel start på 2020-sesongen med seier både i Tour de La Provence og Tour des Alpes Maritimes et du Var. I Paris-Nice ble det bare sjetteplass i sammendraget, men etappeseier tok han dog på siste etappe.

Planlagt comeback for Quintana er i Vuelta a Burgos den 28. juli med Tour de l’Ain og Critérium du Dauphiné før Tour de France.

Etter planen skal Quintana, sammen med en rekke andre colombianere, reise til Europa den 19. juli på et eget chartret fly. Egan Bernal er blant rytterne som skal på samme flytur.

Tagget med: , , , ,

Les også disse